Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

myonlineradio_hu.png


 
 
 
 
 
Hallgatás

Hamarosan Indul:

A lejátszó autómatikusan indul.
 

Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 42. hét.

A tartalomból:

 

- Történelmet ír a Voyager 2 szonda azzal, hogy kilép a csillagközi térbe.

- Tudományos áttörés: megtalálták az első holdat, ami nem a Naprendszerünkben kering.

- Több tucat ókori hajót találtak a görög partoknál.

- Kipróbálták a szupergyors internethálózatot Magyarországon.

- Akár 20 évvel a diagnózis előtt látszanak a cukorbeteség jelei.

- A nagycsalád védelmet nyújt a rák ellen.

- Ha speciális a betűtípussal nyomtat ki valamit, könnyebben megjegyzi majd a szöveget.

- Bemutatunk egy módszert, amellyel bármi megjegyezhető.


 

Történelmet ír a Voyager 2 szonda azzal, hogy kilép a csillagközi térbe. Valószínűleg még a NASA (hivatal) szakembereinek is csak a legvadabb álma szólt arról, hogy a Voyager-program hosszú évtizedeken át sikeres lesz. Márpedig ez történt: 1977-ben lőtték fel először a Voyager 2-t, majd a Voyager 1 űrszondát, amelyek a mai napig működnek. Előbbi célja a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Neptunusz elérése volt, utóbbi céljaként pedig a Jupitert és a Szaturnuszt jelölték meg a tudósok. Ehhez képest a Voyager-1 2012-ben elhagyta a Naprendszert, azóta a csillagközi térben utazik. Bár ez roppant nagy távolságot jelent, a NASA szakembereit ez nem hozta zavarba, és 2017 decemberében megcsinálták a "lehetetlent": 37 év után bekapcsolták a tőlünk 21 milliárd km-re lévő űrszonda hajtóműveit.

 

 

Tudományos áttörés: megtalálták az első holdat, ami nem a Naprendszerünkben kering. A világon először sikerült a csillagászoknak egy olyan holdat felfedezniük, amely egy távoli csillag körül keringő bolygóhoz tartozik. A kutatók szerint mindez mérföldkő lehet a bolygórendszerek kialakulásának megértésében. A csillagászok régóta úgy sejtik, hogy az exobolygóknak – vagyis azoknak a bolygóknak, amelyek a Naprendszeren kívül, idegen csillagok körül keringenek – lenniük kell exoholdjaik. Ezek felfedezése azonban a rendelkezésre álló technológia miatt lehetetlen vállalkozás volt – idáig.

 

https://hvg.hu/tudomany/20181004_Megtalaltak_az_elso_Naprendszeren_kivuli_holdat

 

 

Több tucat ókori hajót találtak a görög partoknál. A Földközi-tenger legnagyobb hullámsírjára bukkanhattak Görögországban, az Égei-tenger keleti medencéjében fekvő Fúrni-szigetcsoportnál, ahol 2015 decembere óta legkevesebb 58 ősi hajó maradványait találták meg.

 

https://444.hu/2018/10/11/tobb-tucat-okori-hajot-talaltak-a-gorog-partoknal

 

 

Kipróbálták a szupergyors internethálózatot Magyarországon. Az elérhető leggyorsabb vezetékes internet sebességét egyesíti a vezeték nélküli hozzáférés előnyeivel az a technológia, melynek tesztelése most kezdődik. A szabad ég alatti tesztjei is megkezdődtek annak a vezeték nélküli adatátviteli technológiának, amely az infravörös tartományban milliméteres hullámhosszon működik, és kifejezetten arra optimalizálták, hogy a sűrűn lakott városi területeken nagysebességű internetkapcsolatot biztosítson. Két helyen indult tesztüzem: korábban Kuala Lumpurban és nemrég Magyarországon a Cegléd környéki Mikebudán és a Veszprém megyében található Márkón.

 

https://hvg.hu/tudomany/20181012_facebook_tip_terragraph_tesztmagyar_telekom_budapest_deutsche_telekom

 

 

Akár 20 évvel a diagnózis előtt látszanak a cukorbeteség jelei. A megemelkedett vércukorszint és az inzulinrezisztencia már akár két évtizeddel a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megállapítása előtt megfigyelhető – állapították meg japán kutatók. A szakértők szerint sokkal korábbi életkorban van szükség a betegség kialakulása elleni beavatkozásra.

 

https://hvg.hu/tudomany/20181009_diabetesz_cukorbetegseg_jelek_vercukorszint_inzulinrezisztencia

 

 

A nagycsalád védelmet nyújt a rák ellen. A sokgyerekes családokban kisebb a rák megjelenésének kockázata – állapították meg svájci és ausztrál tudósok egy világszintű kutatás során. Meglepő módon a férfiakat jobban védi a nagycsalád, mint a nőket. Az összefüggést a tudósok 178 országból származó adatok értékelésével állapították meg. A Zürichi Egyetem minapi közlése szerint minél kisebb egy család, annál gyakoribbak a különböző rákfajták. Ez a hatás független a bevételtől, a városiasodás mértékétől vagy a kortól. Védőhatása azonban nemcsak a közvetlen család (szülők és gyerekek) méretének van, hanem annak is, mekkora a tágabb család.

 

http://www.origo.hu/tudomany/20181010-a-nagycsalad-vedelmet-nyujt-a-rak-ellen.html?utm_source=fb&utm_medium=origo&utm_campaign=tudomany

 

 

Ha speciális a betűtípussal nyomtat ki valamit, könnyebben megjegyzi majd a szöveget. Főleg az iskolások lehetnek az ausztrál tudósok által készített betűtípus legnagyobb nyertesei, az új jel ugyanis segít, hogy a leírt szövegeket könnyebben megjegyezze az olvasó. Több száz diákon tesztelték, meglepő eredmény született. A legtöbben talán nem is gondolnánk, hogy az elolvasott szöveg megjegyzéséhez bizony a használt betűtípusnak is köze van. Legalábbis erre jutottak az ausztráliai Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) kutatói a SansForgetica nevű típus tanulmányozása közben.

 

https://hvg.hu/tudomany/20181010_sans_forgetica_betutipus_memoria_szovegolvasas_royal_melbourne_institute_of_technology_rmit_betu_betukeszlet

 

 

Bemutatunk egy módszert, amellyel bármi megjegyezhető. Ha azt mondjuk, hogy pí, valószínűleg mindenki ugyanarra a végtelen számra gondol: 3,14. A matematikában jártasabbak talán még odáig is elmerészkednek, hogy 3,1415 tízezred. Vannak azonban olyanok, akik ennél jóval több számot tudnak felsorolni a píből, vagy mások számára megjegyezhetetlen mennyiségű információt tudnak elraktározni az agyukban: a pí értékét például több mint százezer tizedesjegyig tudják. A japán, most 72 éves Haragucsi Akira még 2006-ban bizonyította be, micsoda ereje van a tanulásnak: összesen mintegy 111 700 számjegyet (tizedesjegyet) memorizált a píből, több mint 16 órán át tartott neki elmondania. Jelenleg ő a pí világbajnoka, bár Guinness-rekordként sosem hitelesítették az eredményét. Ezt a címet a 23 éves indiai Rajveer Meena tudhatja magáénak, aki 2015 márciusában mintegy 70 ezer jegyet sorolt fel a píből – 9 óra és 7 perc alatt. Eredményével példát is mutatott: a világ egyik legszegényebb régiójából érkező fiatal a világ legnehezebb versenyét nyerte meg ezzel. Hogy ki hogyan trenírozza magát egy ilyen megmérettetésre, az egyéntől függ, van azonban egy dolog, amiben mindannyian azonosak. Ez pedig nem más, mint hogy a számok felsorolásához egy történetet találnak ki, Haragucsi például a japán katakana írásrendszer karaktereihez párosít számjegyeket. Így amikor felsorolják a számokat, valójában ezt a történetet mesélik el maguknak, csak a történéseket számmá konvertálják, és ezt mondják ki hangosan.

 

https://hvg.hu/tudomany/20181011_memoria_atleta_memorizalas_agy_agytorna_hogyan_tornaztathatom_az_agyamatÍrta Garfy on vasárnap 14 október 2018 - 09:44:00 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.1181 másodperc, 0.0145 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,008kb