Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

anyaknapja.png

 szep.png szepmulat.png instrumentfejlec.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

 
 
 
 
 
Hallgatás


A lejátszó autómatikusan indul.
Jelenleg ez szól:
Loading ...


Új! Hallgasd az Instrumentális csatornánkat itt

Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Nosztalgia főcsatorna: http://192.227.116.104:4127/stream

Nosztalgia Mulatós: http://192.227.116.104:4012/stream

Nosztalgia Instrumental: http://192.227.116.104:4103/stream

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box
Valamint az oldalunkról letölthető a rádió saját alkalmazása.
Töltsd le itt! Válaszd, hogy idegen alkalmazás is telepíthető. Azután már csak hallgatni kell.
iptv.png
Rádiónk hallgatható a Telekom IP-tv box használatával.
Katt a képre.

Legutóbb játszok felvételeink:

Loading ...
 
 
 

 
 
Chat szoba
 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 46. hét.

A tartalomból:

 

- Embert küldenének a Vénuszhoz.

- A Nap koronájába merült a NASA űrszondája.

- Már a második amerikai űrszonda némult el a napokban.

- Gyógyul a Föld ózonrétege.

- 130 év után új módszerrel számíthatják a világon a tömeget.

- Kapcsolat van a Parkinson-kór megjelenése és a vakbél között.

- Megoldódhatott a piramisépítés rejtélye.


Embert küldenének a Vénuszhoz. A bolygó felszínén szélsőséges körülmények uralkodnak, de az atmoszférájának egy rétege egészen földszerű - ide küldene lebegő űrállomást a NASA azért, hogy megfigyeljék, mi történhet a Földdel, ha komoly klímaváltozáson megy keresztül.

https://24.hu/tudomany/2018/11/07/havoc-venusz-nasa-urkutatas/

A Nap koronájába merült a NASA űrszondája. Behatolt a Nap külső légkörébe, a koronába az amerikai űrkutatási hivatal Parker SolarProbe nevű űrszondája, amely 24 millió kilométerre közelítette meg a Nap felszínét. A Parkert a Nap légkörének tanulmányozására bocsátotta fel a NASA augusztus elején. Amikor a legközelebb haladt el a Naptól a napokban, óránkénti sebessége 342 ezer kilométer volt. Soha még egyetlen űreszköz sem került ilyen közel csillagunkhoz.

https://hvg.hu/tudomany/20181106_nasa_parker_szonda_napkorona_merules

Már a második amerikai űrszonda némult el a napokban. A Dawn űrszondából is kifogyott az üzemanyag és elvesztették vele a kapcsolatot. Üzemen kívülinek nyilvánította a Dawn űrszondát az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) az után, hogy a napokban teljesen megszakadt a kapcsolat vele, és a kutatók már nem tudtak kommunikálni a Vesta aszteroidát, majd a Ceres törpebolygót kutató űreszközzel. A NASA kutatói a nemrég vettek búcsút a kilencéves Kepler űrteleszkóptól, amelynek szintén elfogyott az üzemanyaga.

https://hvg.hu/tudomany/20181102_A_heten_mar_a_masodik_urszondaja_halt_meg_a_NASAnak

Gyógyul a Föld ózonrétege. Egy ENSZ jelentés szerint gyógyul a Földet védő ózonréteg, amelyet korábban súlyosan károsítottak az aeroszolos spray-k és hűtőgázok. Az Földet körülvevő ózonréteg az 1970-es években kezdett vékonyodni. A tudósok világszerte megkongatták a vészharangot, hogy felhívják a figyelmet egyes vegyi anyagok ózonkárosító hatására. Ennek eredményeként az északi félteke fölötti égbolton 2030-ra teljesen helyreállhat az ózonréteg, az Antarktisz fölül pedig 2060-ra szintén eltűnhet az ózonlyuk. A déli félteke fölötti ózonréteg a század közepére gyógyulhat be. A földi légkör felső rétegében az ózonpajzs védi a bolygót az ultraibolya-sugárzástól, amely számos problémát okoz, bőrrákot vált ki és károsítja a terményeket. Az ózonréteget az ember által előállított klór-fluór-karbon (CFC) vegyületek pusztítják.

https://www.echotv.hu/hirek/2018/11/05/ensz-gyogyul-a-fold-ozonretege

130 év után új módszerrel számíthatják a világon a tömeget. A napokban szavazhatják meg a tudósok, 2019 májusától pedig már új módon határozhatják majd meg a számításokkor az 1 kg értékét. Ezzel az egyik utolsó nagy etalon is "eltűnhet". A mértékegységeket – legyen szó hosszúságról, időről vagy épp tömegről – mindig egy nagyon pontos egység alapján határozzák meg. A tömeg esetében ezt a meghatározást a Le Grand K segítségével végzik, amit a franciaországi Nemzetközi Súly- és Mértékügyi Hivatalában őriznek. Ez egy platina-iridium ötvözetből készült mérték, ami az elmúlt 130 évben szolgálta az emberiséget: 40 évente elővették, hogy meghatározzák vele a standard kilogrammot. Ennek azonban rövidesen vége lehet. Hamarosan ugyanis kezdetét veszi a Nemzetközi Súly- és Mérték Konferencia, amelyen a 60 tagország képviselői szavaznak majd arról, újradefiniálják-e az SI mértékegységrendszer négy mértékegységét: a kilogrammot, az ampert, a kelvint és a mólt.

https://hvg.hu/tudomany/20181107_kilogramm_tomeg_si_mertekegysegrendszer_planck_allando

Kapcsolat van a Parkinson-kór megjelenése és a vakbél között. A Parkinson-kór vagy „reszkető bénulás” lassan előrehaladó, degeneratív idegrendszeri betegség. Az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, viszont kezelhető. Elsőként James Parkinson angol gyógyszerész és sebész, geológus a 18. században írta le a betegséget, amit róla neveztek el. Az agytörzsi ganglionok károsodása miatt alakul ki, legtöbb betegnél 50–60 éves korban kezdenek mutatkozni az első tünetek. Az agyban a finom mozgásokat irányító ún. bazálisganglionok mennek tönkre, és csökken a fő ingerületátvivő anyag, a dopamin termelődése is. A kór oka többnyire ismeretlen, bár idegrendszeri fertőzéseken és egyéb degeneratív betegségeken kívül gyógyszerek, például antipszichotikumok, sőt kábítószerek is előidézhetik.  A mostani tekintélyes számú, összesen 1,7 millió résztvevőt magában foglaló Egyesült Államokban végzett vizsgálat azt találta, hogy ha a vakbélhez csatlakozó féregnyúlványt eltávolították, 25 százalékkal csökkent a betegség kialakulásának esélye – írja az egyik tudományos portál.

http://www.origo.hu/tudomany/20181105-parkinson-kor-egyik-legellentmondasosabb-szervunk-valt-gyanussa.html

Megoldódhatott a piramisépítés rejtélye. Régészek egy 4500 éves rámpaszerű szerkezetet tártak fel Egyiptomban, amelyet a gízai nagy piramis és más nagyszabású műemlékek építésének módszertanára adhat magyarázatot. A szakértők körében régóta sok gondolkodás és vita tárgya, hogy pontosan hogyan építhették fel az ókori egyiptomiak híres piramisaikat. A legújabb felfedezés lehetséges, hogy választ adhat az ókori világ egyik csodájának elkészítésére. A rámparendszerre az egyiptomi Keleti-sivatagban található ókori Hatnub kőfejtőnél bukkantak. E bányásztelepülésen már legalább a Kr. e. 26. századtól, Hufu fáraó uralkodásának idejétől kezdve alabástrom kitermelés folyt, egészen Kr. e. 300-ig, már a római korban. A bányában kifejtett hatalmas kőtömböket vélhetően ezen a rámparendszeren húzták helyükre, és hasonló rendszert használhattak a piramisok építéséhez is. A helyszínen a kairói központú Keleti Régészet Francia Intézete és az angliai Liverpooli Egyetem kutatói végeznek feltárást.

Írta Garfy on kedd 13 november 2018 - 21:02:53 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.1012 másodperc, 0.0146 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 25. Memória használat: 1,920kb