Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

anyaknapja.png

 szep.png szepmulat.png instrumentfejlec.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

 
 
 
 
 
Hallgatás


A lejátszó autómatikusan indul.
Jelenleg ez szól:
Loading ...


Új! Hallgasd az Instrumentális csatornánkat itt

Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Nosztalgia főcsatorna: http://192.227.116.104:4127/stream

Nosztalgia Mulatós: http://192.227.116.104:4012/stream

Nosztalgia Instrumental: http://192.227.116.104:4103/stream

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box
Valamint az oldalunkról letölthető a rádió saját alkalmazása.
Töltsd le itt! Válaszd, hogy idegen alkalmazás is telepíthető. Azután már csak hallgatni kell.
iptv.png
Rádiónk hallgatható a Telekom IP-tv box használatával.
Katt a képre.

Legutóbb játszok felvételeink:

Loading ...
 
 
 

 
 
Chat szoba
 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 47. hét.

A tartalomból:

 

 

- Már nem fenyegeti a kihalás a barázdásbálnákat és a hegyi gorillákat.

- Ritka macskaféle született a debreceni állatkertben.

- A macska már az ember tekintetéből is olvas.

- Megtalálták a kutyatartás tudományos előnyeit.

- Óceánvízzel öntenék el a homokdűnéket a klímaváltozás ellen.

- Pontosabb lesz a meteorológiai előrejelzés.

- Mesterséges intelligencia mondja a híreket Kínában

A barázdásbálnák és a hegyi gorillák is lekerültek a Természetvédelmi Világszövetség, kihalással fenyegetett fajokat felsoroló vörös listájáról. A svájci székhelyű nemzetközi szervezet a napokban tette közzé frissített listáját a veszélyeztetett fajokról. Az új besorolás szerint a barázdásbálnák átkerültek a veszélyeztetett kategóriából a sérülékeny kategóriába.

http://www.origo.hu/tudomany/20181114-a-barazdasbalnak-es-a-hegyi-gorillak-lekerultek-a-termeszetvedelmi-vilagszovetseg-legfrisebb-voros.html

Ritka macskaféle született a debreceni állatkertben. Palawan-szigeteki leopárdmacska született a debreceni állatkertben. Komoly előkészítő munkát követően a magyarországi állatkertek közül egyedüliként a debreceni vesz részt - alapító tagként - a Fülöp-szigetekről származó leopárdmacska európai fajmentő programjában. A berlini, a plzeni, a prágai és a debreceni állatkert összefogásaként megvalósuló tenyészprogram célja, hogy idővel a Palawan-szigeteki leopárdmacskát visszatelepítsék eredeti élőhelyére.

http://www.origo.hu/tudomany/20181113-a-leopardmacska-mindossze-15-egyede-el-a-vilag-ot-allatkertjeben.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

A macska már az ember tekintetéből is olvas. Az ELTE kutatói kimutatták, hogy az ember-állat interakció hatása egy olyan, alapvetően nem társas múlttal és őssel rendelkező faj esetében is, mint a macska, rendkívül erős. Az emberi kommunikáció során számos olyan jelzéstípust ismerünk, amelyek az ismeretek megosztását szolgálják. A gyűjtőnéven „mutatásnak” nevezett gesztusokkal a jeladó fél viselkedésével irányítja a jel vevőjének figyelmét egy mindkettőjük számára fontos külső tárgyra, vagy irányra. Mutatni márpedig sokféleképpen tudunk, leggyakrabban kinyújtott karral és mutatóujjal, de igen sokszor csak fejfordítással és nézéssel, vagy akár csak egy pillantással. Az összehasonlító pszichológiai és etológiai kutatásokban sokat vizsgálták, vajon az embereknél már babakorban megjelenő mutatás követő képesség jellemző-e az állatokra is. Az eddigi eredmények szerint a kézzel-karral való mutatás alapján számos állatfaj képes kiválasztani a jutalmat rejtő helyet, viszont a fejfordítás, illetve a szemmel pillantás helyes követése még a főemlősöknek is nehézséget okozhat. Eddig gyakorlatilag csak a kutyáról bizonyosodott be, hogy jelzések láttán is helyesen képes dönteni. A macska kognitív, vagyis gondolkodási képességének etológiai tanulmányozása eddig sokkal kisebb intenzitással folyt, mint a kutyáké. Ez a tendencia mostanában változni látszik, hiszen a macska-ember kapcsolat megismerése rendkívül érdekes a háziasodási folyamatok feltárása szempontjából.

http://www.ng.hu/Tudomany/2018/11/13/Amikor-egy-macska-mar-az-ember-tekintetebol-is-olvas

Megtalálták a kutyatartás tudományos előnyeit. A kutyatartás óriási felelősség. Amikor magunkhoz veszünk egy bolyhos kis jószágot, azt nem csupán szeszélyből tesszük. A kutyák rengeteg törődést és odafigyelést igényelnek, ám tartásuk mostantól tudományosan bizonyított előnyökkel jár az életünkben. A világ ma megszállottan küzd a kórokozókkal és nap mint nap háborúban áll a baktériumokkal. Ahogy azt a reklámok is jól példázzák, nem szabad addig megállni, amíg a kórokozók minden csírája el nem hal. A kutatók szerint azonban a túlzott fertőtlenítés is betegessé teheti az emberi szervezetet. Egy most megjelent tanulmány arra is rámutat, hogy az otthonunkban körülbelül háromszáz baktériumtörzs tanyázik és ezek a mikrobák szorosan kapcsolódnak az immunrendszerünk működéséhez. Konkrétan ezek segítenek ellenállóvá tenni azt a kórokozókkal szemben. A kutyákat szinte beborítják ezek a "segítő baktériumok", amelyek gyakran pont az ebek miatt telepednek az otthonunkba.

http://www.origo.hu/tudomany/20181111-kutyatartas-a-hosszu-boldog-elet-titka.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Két betegség ellen is védhet a kávé. Az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen kanadai kutatók szerint „bizonyos fokú védelmet nyújthat” a kávéfogyasztás. A torontói Krembil Agykutató Intézet tudósai szerint a kávénak több jótékony hatása van, minthogy az embert reggel felébreszti és energiával tölti fel vagy segít a koncentrálásban – írja azegyik tudományos portál. "A kávézás a jelek szerint valamilyen összefüggésben van azzal, hogy csökken az Alzheimer- és a Parkinson-kór kialakulásának kockázata" – mondta el Donald Weaver, az intézet társigazgatója. Azt vizsgálták, hogy mi ennek a magyarázta.

https://hvg.hu/tudomany/20181108_alzheimer_kor_parkinson_kor_kave_kutatas

Óceánvízzel öntenék el a homokdűnéket a klímaváltozás ellen. A klímaváltozás mára akkora problémává vált, hogy szélsőséges megoldási javaslatokat kíván. Egy amerikai vállalkozás ezért most sótalan óceánvízzel árasztaná el a Szahara sivatagjának a felét. Drasztikus javaslattal állt elő a szilíciumvölgyi kockázati tőkekezelő vállalkozás, hogy megállítsa a globális felmelegedés világszerte tapasztalt, egyre szélsőségesebb hatásait. Az éghajlati változások miatt kialakult anomáliákat egy kísérleti jellegű megoldással kezelnék. A meglepő javaslat a sivatag elárasztása, amely a cég szerint a "hasznos algák elszaporodásával" csökkenthetné az atmoszférában az üvegházhatást okozó gázok káros hatásait.

http://www.origo.hu/tudomany/20181113-sivatagok-elarasztasaval-csokkentenek-a-globalis-felmelegedest.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Pontosabb lesz a meteorológiai előrejelzés. Az eredeti tervekhez képest később, de végül csak fellőtte az Európai Űrügynökség a harmadik MetOp-műholdat is. A kiépült rendszerrel sokkal pontosabbá válhat az időjárás-előrejelzés. A MetOp–C a korábbi két eszközzel rendszerbe kapcsolva szolgáltatja majd az adatokat a meteorológusok számára. A Francia Guyanából fellőtt eszköz feladata a Föld körül keringve összegyűjteni a napi előrejelzéshez szükséges információkat.

https://hvg.hu/tudomany/20181109_metop_meteorologia_elorejelzes_europai_urugynokseg

Mesterséges intelligencia mondja a híreket Kínában. Kína állami sajtóügynöksége olyan, kizárólag gép által irányított hírolvasókkal kezdett kísérletezni, amelyek 24 órát is képesek a monitor előtt tölteni, anélkül, hogy elfáradnának. Az orvoslás terén már többször bizonyította képességeit a mesterséges intelligencia, de ez nem jelenti azt, hogy máshol ne lehetne igénybe venni. A kínai kormány hivatalos hírügynöksége olyan, digitális híradósokat “szerződtetett”, amelyek tényleg soha nem fáradnak el a munkában, és persze nem hibáznak, ugyanis gépekről van szó. A mögöttes technológia pontos paraméterei nem ismertek, az azonban igen, hogy egy videón látható egyén nem hús-vér ember, hanem a hírügynökség egyik alkalmazottjának digitális mása.

https://hvg.hu/tudomany/20181109_hszinhua_hirugynokseg_szello_istvan_hirados_hirolvaso_mesterseges_intelligencia_videohamisito_szoftver

 

Írta Garfy on szombat 17 november 2018 - 16:17:00 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.1275 másodperc, 0.0266 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 25. Memória használat: 1,943kb