Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

anyaknapja.png

 szep.png szepmulat.png instrumentfejlec.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

 
 
 
 
 
Hallgatás


A lejátszó autómatikusan indul.
Jelenleg ez szól:
Loading ...


Új! Hallgasd az Instrumentális csatornánkat itt

Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Nosztalgia főcsatorna: http://192.227.116.104:4127/stream

Nosztalgia Mulatós: http://192.227.116.104:4012/stream

Nosztalgia Instrumental: http://192.227.116.104:4103/stream

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box
Valamint az oldalunkról letölthető a rádió saját alkalmazása.
Töltsd le itt! Válaszd, hogy idegen alkalmazás is telepíthető. Azután már csak hallgatni kell.
iptv.png
Rádiónk hallgatható a Telekom IP-tv box használatával.
Katt a képre.

Legutóbb játszok felvételeink:

Loading ...
 
 
 

 
 
Chat szoba
 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 48. hét.

A tartalomból:

 

- Titokzatos sötét anyag közeleg felénk.

- Kijelölték a Marsra szállás helyszínét.

- Százmillió fokot csináltak a Földön.

- Zseniális szerkezet az Eötvös Inga.

- Hatalmas toronnyal szívnák ki a szmogot a nagyvárosi levegőből.

- Új megoldás a műanyagszennyezésre.

- Kifejlesztették a sós vízben lebomló műanyagot.

- Hulladékból szupererős biobetont állít elő egy magyar fejlesztés.

- Hatalmas jéghegy szakadt le az Antarktiszról.

- Nagy létszámú jegesmedve populációt találtak.

- Új madárfajt figyeltek meg a Magyarországon.


Titokzatos sötét anyag közeleg felénk. Ha a csillagászok számításai helyesek, a Naprendszer rövid időn belül egy sötét anyag keltette vihar kellős közepébe kerülhet. A titokzatos matéria 500 kilométer per szekundumos sebességgel száguld majd végig a bolygórendszerünkön. A sötét anyag a tudomány egyik legnagyobb rejtélye: bár nem látjuk, és közvetlenül nem érzékeljük, gravitációs hatása révén tudjuk, hogy létezik. Láthatatlan, de mivel tömege van, ezért is definiálhatjuk anyagnak.

http://www.origo.hu/tudomany/20181113-sotet-anyag-hurrikanja-oriasi-sebesseggel-sopor-vegig-a-foldon.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Kijelölték a Marsra szállás helyszínét. Bejelentette következő, 2020-as Mars-missziója landolási helyszínét a NASA (hivataI). A 45 méter átmérőjű Jezero-kráterbe fog leereszkedni a Mars 2020 munkanevű marsjáró. A krátert ötévnyi keresés után választották ki 60 jelölt helyszín közül - közölte a NASA. Kifejtették: a helyszín geológiai szempontból nagyon érdekes, de az itteni landolás a számos szikla és törmelék miatt óriási kihívást jelent.

http://www.origo.hu/tudomany/20181120-a-mars-egy-kratereben-landol-a-nasa-muszere-2021ben.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Százmillió fokot csináltak a Földön. Kínai kutatók kulcsfontosságú tesztet hajtottak végre egy fejlesztés alatt álló fúziós reaktorral. A kísérlet során a Nap belső hőmérsékleténél több mint 6,5-szer nagyobb forróságot hoztak létre. A szakértők a Kínai Tudományos Akadémia Kísérleti Fejlett Szupervezető Tokamakberendezés az EAST segítségével hajtották végre a történelmi kísérletet – írja az egyik tudományos lap. A szerkezetben több mint 100 millió Celsius-fokos hőmérséklet keletkezett, korábban egyetlen kutatócsapatnak sem sikerült ilyen forróságot létrehoznia.

https://24.hu/tudomany/2018/11/16/tokamak-magfuzio-kiserlet-kina/

Zseniális szerkezet az Eötvös Inga. A feltaláló, Eötvös Loránd fizikus tiszteletére az UNESCO (Az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete) emlékévvé nyilvánította2019-et, a tudós halálának 100. évfordulója alkalmából. Báró Eötvös Loránd ingája alapozta meg kísérletileg az általános relativitás elméletet, emellett évtizedeken át a kőolaj- és földgázmezők felkutatásának alapeszköze volt. Munkásságának jelentőségét akár egy mondatban is érzékelteti lehet: A világ egyetlen egyetemén sincs bevezető fizika kurzus báró Eötvös Loránd nevének említése nélkül.  https://24.hu/tudomany/2018/10/14/magyar-muszer-tudos-olaj-foldgaz-fizika/

Hatalmas toronnyal szívnák ki a szmogot a nagyvárosi levegőből. Egy kínai ötlet nyomán légtisztító tornyokat építenének Újdelhiben, hogy megtisztítsák a város szennyezett levegőjét. Indiában is komoly gondot okoz a légszennyezettség, az utóbbi napokban azonban rendkívül sűrű szmog borította be a fővárost. Bár a hatóság már korlátozta, hogy mely napokon milyen autók közlekedhetnek az utakon, és az építkezések is leálltak, a nemrég kezdődött tarlóégetéssel, valamint a közelgő diváli, azaz a fények ünnepe miatt valószínűleg tovább romlik majd a helyzet. A szerkezet csak napenergiát használna a működéshez, a napelemek telepítéséhez pedig további területre lenne szükségük. Jelenleg a kínai Hszianban található a világ legnagyobb légtisztító berendezése, ami 60 méter magas, és naponta 10 millió köbméter levegőt tisztít meg.

https://hvg.hu/tudomany/20181109_india_ujdelhi_legtisztito_berendezes_kurin_systems

Új megoldás a műanyagszennyezésre: kifejlesztették a sós vízben lebomló műanyagot. Az óceáni műanyagszennyezés egyre nagyobb mértéket ölt: meglepő statisztika, hogy évente akár csaknem 13 tonnányi műanyaghulladék juthat a tengerekbe, és a nagy csendes-óceáni szemétsziget már nagyjából akkora, mint Franciaország hétszer. Kínai kutatók most olyan műanyagot fejlesztettek, ami megoldhatja ezt a problémát.

https://24.hu/tudomany/2018/11/16/kina-tengeri-muanyagszennyezes-lebomlo-muanyag/

Hulladékból szupererős biobetont állít elő egy magyar fejlesztés: forradalmi technológia, ami a világot is meghódíthatja. Világszerte egyre nagyobb gondokat okoz a műanyaghulladék kezelése. Legnagyobb részét eltemetik, vagy elégetik. Újrahasznosításba mindössze a teljes mennyiség 9 százaléka kerül. A nem újrahasznosítható, vagy csak nehezen feldolgozható műanyaghulladékból egy magyar szabadalomnak köszönhetően, az építőipar számos területén felhasználható beton készülhet. Minden a darálónál kezdődik. Az értéktelen hulladékból egy kis zúgás és kattogás után műanyag alapanyag lesz. Ezeket az apró műanyagrészecskéket keverik össze ezután a cementtel és a vízzel. Azonban ez még nem elég, ahhoz, hogy beton legyen belőle, hozzá kell önteni a magyar fejlesztésű adalékot. A szabadalomnak a lényege egy speciális adalék, amivel a cementet átalakítják annyira, hogy minden hulladékot, illetve darált hulladékot fel tudnak használni sóder helyett. Tehát összeragasztják a műanyagdarálékot a cementtel. A műanyaggal kevert betont pont úgy kell elkészíteni és teríteni, mint a hagyományos anyagot. A végeredmény a benne lévő darálék miatt rugalmasabb, ezért a feltaláló szerint leginkább autóutak alapjához és járdák készítéséhez ideális. A szabadalmat Magyarország mellett levédették a műanyag szennyezéssel leginkább érintett országokban, például Kínában, Indiában és az óceánon úszó szemétszigettel küzdő Chilében is.

https://vilagfigyelo.com/hulladekbol-szupereros-biobetont-allit-elo-egy-magyar-fejlesztes-forradalmi-technologia-ami-a-vilagot-is-meghodithatja/

Hatalmas jéghegy szakadt le az Antarktiszról. A jégdarab a Pine-sziget gleccseréről vált le. Az elmúlt öt év során rengeteg jeget veszített el a pine-szigeti gleccser, ami azt sugallja, hogy a Nyugat-Antarktisz egyre instabilabbá válik - írja az egyik tudományos lap. Újabb, mintegy 300 négyzetkilométeres jéghegy szakadt le a közelmúltban. A szakértők szerint a leválások egyre gyakoribbá válnak. A nagyobb leszakadások a2000-es évek elején mintegy ötévente követték egymást, 2013 óta azonban már négy hasonló esemény is lezajlott.

http://www.ng.hu/Tudomany/2018/10/31/Hatalmas-jeghegy-szakadt-le-az-Antarktiszrol

Jó hírek érkeztek a jegesmedvékről, nagy létszámú populációt találtak. Miközben a klímaváltozás miatt a jegesmedvék populációja sok helyen veszélyeztetett, Alaszka közelében, az Egyesült Államok és Oroszország közötti vizeken erős és nagy létszámú jegesmedve-populációról számolt be egy tudományos kutatás. Az egyik folyóiratban publikált tanulmány szerint Alaszka északnyugati partjainak közelében, a Csukcs-tenger térségében csaknem háromezer jegesmedve él. Eric Regehr, a tanulmány vezető szerzője úgy értékelte, hogy ez rövid távon nagyon jó hír, ugyanakkor nem azt jelenti, hogy hosszú távon ezeknek az állatoknak az életére ne lenne hatással a globális felmelegedés.

http://www.origo.hu/tudomany/20181120-alaszka-kozeleben-eros-jegesmedvepopulaciorol-szamolt-be-egy-tanulmany.html

Új madárfajt figyeltek meg a Magyarországon. Egy Magyarországon eddig nem bizonyított madárfajt, lazúrcinegét figyelt meg és fotózott le három madarász a szegedi Fehér-tónál Sándorfalvánál – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Orbán Zoltán elmondta, hogy megjelenését és viselkedését tekintve a lazúrcinege a Kárpát-medencében is gyakori kék cinegére hasonlít, de farka hosszabb, a „sapkája” kék, a teste alsó része pedig fehér. Ezért ez a világos megjelenésű madár már távolról is feltűnő. A lazúrcinege alapvetően ázsiai elterjedésű faj, Magyarországhoz legközelebb Fehéroroszország és Ukrajna határvidékén fészkel.

http://www.origo.hu/tudomany/20181119-lazurcinket-figyeltek-meg-magyarorszagon.html

Írta Garfy on hétfő 26 november 2018 - 08:07:43 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0908 másodperc, 0.0168 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 25. Memória használat: 1,949kb