Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

myonlineradio_hu.png


 
 
 
 
 
Hallgatás

Hamarosan Indul:

A lejátszó autómatikusan indul.
 

Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 49. hét.

A tartalomból:

 

- A termőföldek menthetik meg a méheket.

- Új régiót fedeztek fel az emberi agyban.

- Eddig ismeretlen részekre bukkantak az emberi koponyában.

- Kettős csapást mér a daganatra az új rákölő vírus.

- Szobahőmérsékleten megolvasztották az aranyat.

- Hangtalanul suhan a csodarepülő.

- Fellőhetnek egy új, emberek szállítására alkalmas űrhajót jövőre.

- Ismét leszállt egy eszköz a Marsra.

 


A termőföldek menthetik meg a méheket. Újfajta mezőgazdasági stratégiát javasol a méhek és egyéb beporzók populációi hanyatlásának megállítására egy kutatócsoport, amely elképzeléseit a gyakorlatban is sikerre vitte Üzbegisztánban és Marokkóban. Az eredmények arról tanúskodnak, hogy a termőföldek egynegyedének virágzó növényekkel - fűszerekkel, takarmánynövényekkel - való benépesítése nemcsak a gazdák bevételét növeli jelentősen, hanem a gazdagítja a biodiverzitást is.

http://www.origo.hu/tudomany/20181123-a-termofoldek-negyedenek-viragzo-novenyekkel-bevetese-megmenthetne-a-meheket.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Új régiót fedeztek fel az emberi agyban. Az emberi agy rendkívül komplex, így nem csoda, hogy a kutatók ma sem ismerik tökéletesen. Egy ausztrál szakértő csapatával a közelmúltban egy új régió felfedezésével járult hozzá az agy feltérképezéséhez. Az érintett területet állatokban eddig nem figyelték meg, és a rendkívül finom motoros képességek, például a zongorázás irányításáért lehet felelős.

https://24.hu/tudomany/2018/11/22/emberi-agy-uj-regio/

Eddig ismeretlen részekre bukkantak az emberi koponyában. Amerikai kutatók korábban ismeretlen csatornákat fedeztek fel az agy és a koponya között. A járatokon azon immunsejtek közlekednek, melyek az agy szöveti károsodásaira adnak reakciót. Idegtudósok egy csoportja felfedezte, hogy egy bizonyos fehérvérsejt-típus korábban ismeretlen csatornákon át közlekedik a koponyában található csontvelő-üregek és az agyhártya külső rétege között. A sejtek elsődleges feladata a válaszadás a szöveti károsodásokra.

https://24.hu/tudomany/2018/08/28/eddig-ismeretlen-reszekre-bukkantak-az-emberi-koponyaban/

Kettős csapást mér a daganatra az új rákölő vírus. A mesterségesen szerkesztett tumorgyilkos a denovírusok most már nem csak a daganatsejteket, hanem az őket védő és támogató kötőszöveti sejteket is célba veszik. A daganatok sosem csupán daganatsejtekből állnak: minden tumornak vannak például erei, amelyek táplálják, és ahogy a valódi szervek, úgy a daganatok is kötőszövetes váz köré épülnek fel. Bár a rák kötőszöveti állományát többé-kevésbé ép, legalábbis nem daganatosan elfajult sejtek alkotják, e jóindulatú kötőszöveti sejtek, fibroblasztok – mégis akaratlanul cinkostársakká válnak a daganat növekedésében: a rákos sejtek által kibocsátott jelmolekulák hatására működésük úgy módosul, hogy megvédik a tumort a gyógyszerek és az immunrendszer támadásaitól. Oxfordi tudósoknak most első alkalommal sikerült olyan vírust szerkeszteniük, amely nemcsak a ráksejteket pusztítja el, hanem egy beléjuttatott fehérje segítségével a daganatot oltalmazó fibroblasztokat is kiszolgáltatja az immunrendszer ítéletvégrehajtóinak, az ölő T-sejteknek.

http://www.origo.hu/tudomany/20181124-mestersegesen-szerkesztett-adenovirusokkal-veszik-fel-a-harcot-a-rak-ellen.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Az anyagfizikában bármi megtörténhet. Még az is, hogy szilárd aranyból szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotút csinálnak. Ehhez pedig nem kell más, csak egy különleges mikroszkóp. Az egyedülálló eredményről a svédországi Chalmers Műszaki Egyetem munkatársai számoltak be. Az egyetem fizikai tanszékének szakértője, Ludvig de Knoop egy aprócska aranydarabot helyezett elektronmikroszkóp alá. Azt vizsgálta, hogy legnagyobb nagyítás alatt, az elektromos mezőt lépésről lépésre erősítve miként fognak viselkedni az arany atomjai.

http://www.origo.hu/tudomany/20181123-elektromos-mezo-hatasara-szobahomersekleten-adta-meg-magat-a-nemesfem-igy-olvasztottak-aranyat-a.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Hangtalanul suhan a csodarepülő. Felszállt az első ionszél-meghajtású, mozgó alkatrészek nélküli, zajtalan repülő: a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) mérnökei a napokban végezték el az első sikeres kísérletet a pilóta nélküli repülőmodellel. Az első, motoros repülő felszállása után 115 évvel a tudósok radikálisan új megközelítéssel olyan kicsi, könnyű és gyakorlatilag zajmentes repülőgépet fejlesztettek ki, amely mozgó alkatrészek, például propellerek vagy turbinalapátok nélkül képes repülni, fosszilis üzemanyaggal működő motor helyett ionszél vagy más néven elektro-aerodinamikus tolóerő hajtja a levegőben.

http://www.origo.hu/tudomany/20181122-felszallt-az-elso-ionszelmeghajtasu-mozgo-alkatreszek-nelkuli-zajtalan-repulo.html?utm_source=fb&utm_medium=origo&utm_campaign=tudomany

Fellőhetnek egy új, emberek szállítására alkalmas űrhajót jövőre. Az eredeti tervek szerint idén novemberében lőtték volna fel a Kennedy Űrközpontból a Crew Dragon űrhajót, a tesztre azonban egy kicsit még várni kell. Miután elhalasztották az indítást, eddig nem lehetett tudni arról, hogy mikorra teszik át az eseményt. A NASA bejelentése szerint viszont mégsem csúszik olyan sokat a projekt. A szakemberek 2019. január 7-re időzítették át a Demo-1 néven futó első tesztrepülést. A Falcon–9-es rakéta a floridai Kennedy Űrközpontból indul majd útjára, hogy a Nemzetközi Űrállomáshoz vigye a kapszulát. A szakemberek arra kíváncsiak, hogyan teljesít a rakéta, a CrewDragon, mennyire megy simán a földi irányítás és a dokkolás. Az adatokat azután kiértékelik, felkészülve az emberes misszióra. A Demo-2-es tesztre az elsődleges tervek szerint 2019 júniusában kerül majd sor, akkor már két amerikai űrhajóssal.

https://hvg.hu/tudomany/20181123_nasa_spacex_crew_dragon_demo_1

Ismét leszálltunk a Marsra. Utoljára több mint hat évvel ezelőtt hajtott végre olyan bravúrt a NASA (hivatal), ami most újra sikerült: robotot juttatott a Marsra, így már két működő eszközünk dekkol a vörös bolygón. Az InSight feladata elsősorban a talaj megfigyelése lesz, és a kutatók a bolygó tengelyének dőlését is tanulmányozzák majd a segítségével.

https://24.hu/tudomany/2018/11/26/nasa-insight-mars-voros-bolygo-leszallas/

Írta Garfy on vasárnap 02 december 2018 - 19:30:16 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.1743 másodperc, 0.0231 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,007kb