Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 51. hét.

A tartalomból:

 

- Rendkívül magas a Föld mélyének biodiverzitása, vagyis biológiai sokfélesége.

- A korallok felvették a harcot a melegedéssel szemben.

- Magyar felfedezés: univerzális védekező eszköz a baktériumok ellen.

- A narancslé lehet az elbutulás ellenszere.

- Változhat a gyerekek agyának szerkezete, ha túl sokat ülnek a képernyő előtt.

- A tesztoszteronkezelés csökkentheti a depressziós tüneteket.

- Jöhetnek az új generációs akkumulátorok.

 


Rendkívül magas a Föld mélyének biodiverzitása, vagyis biológiai sokfélesége. A föld mélyében rejtőző bakteriális és más, ismeretlen életformák, más néven a földalatti mikrobiális "sötét anyag" tömege sok százszorosa a felszínen élő teljes emberiség tömegének - állapította meg egy nagyszabású új tanulmány. A massachusettsi Tengerbiológiai Laboratórium csoportja10 éven át vizsgálta a föld mélyét, illetve, hogy extrém nyomásnak és hőmérsékletnek kitéve, kevés tápanyagot tartalmazó környezetben mennyi és milyen életforma létezik. Nos, a mélyben élő bioszféra nagysága 2-2,3 milliárd köbkilométer, azaz csaknem kétszerese az óceánok térfogatának. Ennek a karbonmasszának a tömege pedig 15-23 milliárd tonna. A tudósok a tengerfenéken végzett fúrásokból, szárazföldi bányákból és fúrólyukakból vettek mintákat. Megállapították, hogy a Föld felszíne alatt élő baktériumoknak és azok rokonainak, az ősbaktériumoknak és más életformák 70 százalékát nem ismerjük, ezek között sok millió különböző ismeretlen faj van.

http://www.origo.hu/tudomany/20181211-rendkivul-magas-a-fold-melyenek-biodiverzitasa.html

A korallok felvették a harcot a melegedéssel szemben. Csaknem 200 korallfajt azonosítottak a kutatók az ausztrál Nagy-korallzátony mélyebben fekvő régiójában, amelyről eddig úgy vélték, hogy a virágállatok nagyjából 30 fajának otthona - derült ki egy új tanulmányból. A Museum of Tropical Queensland munkatársa, Paul Muir szerint az eredmények azt sugallják, hogy a 30-45 méteres mélységben lévő élőhelyek fontos szerepet játszhatnak a biológiai sokféleség megőrzésében és segíthetik a sekélyebb vizekben lévő sérült zátonyterületek regenerálódását.

http://www.origo.hu/tudomany/20181212-az-eddig-veltnel-sokkal-tobb-korallfaj-el-az-ausztral-nagykorallzatony-melyebb-regioiban.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Magyar felfedezés: univerzális védekező eszköz a baktériumok ellen. A Debreceni Egyetem szénhidrátkémiai kutatócsoportja olyan vegyületeket állított elő, amelyek megakadályozhatják baktérium által okozott fertőzés kialakulását. A szénhidrátok jelentősége sokkal összetettebb, mint ahogyan azt a tudósok korábban gondolták: a szénhidrátok felelősek a sejtek közötti, valamint a baktériumok és az emberi szervezet közötti kommunikációért, így kulcsszerepük lehet a kórokozók okozta betegségek elleni küzdelemben. Laboratóriumi körülmények között olyan szénhidrát-alapú vegyületeket, úgynevezett ligan-dumokat állítottak elő, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy a baktérium fehérjéivel kölcsönhatásba lépjenek, és megakadályozzák azt, hogy a baktérium az emberi szervezetben megtapadjon.

http://www.origo.hu/tudomany/20181207-a-bakteriumok-fertozokepesseget-meggatolo-szenhidratokat-allitottak-elo.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

A narancslé lehet az elbutulás ellenszere. Amerikai kutatók szerint már napi egy kis pohár narancslé jelentősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát. A tanulmány szerzői 1986 és 2002 között kísérték figyelemmel csaknem 28 ezer amerikai férfi gyümölcs- és zöldségfogyasztását és kognitív funkcióit. A résztvevők a kutatás kezdetekor átlagosan 51 évesek voltak. Az étkezési szokásaikat kérdőívvel mérték fel, melyet négyévente töltettek ki a résztvevőkkel. A kutatás eredményei szerint a napi egy kis pohár narancslét elfogyasztó férfiaknál 47 százalékkal csökkent a demencia kialakulásának kockázata azokhoz képest, akik kevesebb mint egy pohár narancslét ittak havonta.

https://hvg.hu/tudomany/20181210_demencia_demens_idoskori_demencia_narancsle_gyumolcsle

Változhat a gyerekek agyának szerkezete, ha túl sokat ülnek a képernyő előtt. Már napi hét óra monitor előtt töltött idő után is látszik, hogy a kisgyermekek agyának külső rétege változik. Hogy ez mit jelent, még nem tudni, de az amerikai orvosok azt mondják, a kicsik inkább ne is üljenek képernyő elé. Egy új kutatás szerint a digitális képernyő előtt töltött túl sok idő hatással van a gyerekek agyának fejlődésére. Az amerikai gyermekorvosok ezért nem tanácsolják a kisgyerekek digitális médiahasználatát.

https://hvg.hu/tudomany/20181210_tablagep_monitor_okostelefon_kepernyo_elott_eltoltott_ido_agykutatas_okoseszkozok_videojatek

A tesztoszteronkezelés csökkentheti a depressziós tüneteket a férfiaknál – állapította meg egy svájci, német és svéd tudósokból álló kutatócsoport. A nemi hormon jóval hatékonyabbnak bizonyult, mint a placebo. A tesztoszteronszint befolyásolja a hangulatot és szerepet játszhat a depresszió elleni kezelésben. Erre már több tanulmány és állatkísérlet utalt. Andreas Walther, a Zürichi Egyetem tudósa és csoportja a témában végzett 27, összesen 1890 férfi résztvevővel végzett tanulmány eredményeit vonta össze és elemezte.

https://hvg.hu/tudomany/20181210_tesztoszteron_depressziv_tunetek_csokkentese_ferfiaknal

Sokak életét menthetné meg egy újfejlesztésű drón. A Net Guard nevű eszköz dizájntervével állt elő hat diák a kínai Kuangtungi Műszaki Főiskolán. A látottak alapján nem is lenne nehéz megvalósítani az ötletet. Bár a drónok túlnyomó többségével jelenleg a hétköznapi felhasználók végeznek repülést, az egyértelműnek tűnik, hogy számtalan módon lehet hasznosítani az eszközöket. Hat főiskolai hallgató egy olyan drónt tervezett, ami az épületről leugró embereket képes megmenteni. A Net Guard névre keresztelt eszköz lényege ugyanaz, amit kis magasságoknál a tűzoltók is alkalmaznak. A repülő szerkezet négy különálló drónból áll, amiket egy háló köt össze. A mentésnél – például, ha valaki a tűz elől akar kiugrani egy felhőkarcoló ablakán – kifeszítik a hálót, így téve biztonságossá az ugrást.

https://hvg.hu/tudomany/20181210_eletmento_dron_eletmentes_net_guard

Jöhetnek az új generációs akkumulátorok. A Kaliforniai Műszaki Egyetem, a NASA és egy japán autógyár szakértői olyan akkumulátort hoztak létre, amely a hagyományos lítiumion-akkumulátoroknál tízszer több energiát képes tárolni. Ahogy technológiánk fejlődik, egyre több területen kapnak szerepet az akkumulátorok. Az energiatárolók azonban egyelőre nem fejlődnek elég gyorsan, ráadásul az ökológiai lábnyomuk is igen jelentős. Éppen ezért rengeteg mérnökcsapat dolgozik azon, hogy fenntarthatóbb akkumulátorokat hozzanak létre. A fejlesztőknek most sikerült megalkotniuk egy fluoridalapú eszközt, amely a lítiumion-akkumulátorok alternatívájává válhat – írja az egyik tudományos lap.

https://24.hu/tech/2018/12/11/fluoridalapu-akkumulator-energiatarolo/

Írta Garfy on szombat 15 december 2018 - 17:51:31 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.1113 másodperc, 0.0236 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,017kb