Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 52. hét.

A tartalomból:

 

- Több telefon elbukott a különleges arcazonosítós próbán.

- Sci-fibe illő technológián dolgozik az egyik mobilgyártó.

- Mesterséges szigetekkel csalogatják vissza a vadvilágot.

- Számos új fajt találtak Tasmania vizeiben.

- Vakcinával védenék meg a méheket.

- Rózsaszín bolygót fedeztek fel a Naprendszer határában.

- Idegen naprendszerek bolygóinak légkörét vizsgálják magyar kutatók.

- A Szaturnusz felemészti saját jéggyűrűit.

- Köd-előrejelző rendszert fejlesztenek magyar szakemberek.

- Karcsúbbak lehetnek a szoptató anyák.

- Túlbuzgó immunrendszer állhat a krónikus fáradtság hátterében.


Több telefon elbukott a különleges arcazonosítós próbán. Egy brit cég annyira valóságosnak tűnő maszkokat és fejeket gyárt, hogy több telefont is sikerült velük kinyitni. Az ujjlenyomat általi azonosítás mellett egyre több telefonban található meg az egy fokkal biztonságosabbnak számító arcszkenner, megkerülhetetlennek azonban ez sem mondható – és ezt most már egy teszt is megerősíti.

 

https://hvg.hu/tudomany/20181219_arcfelismeres_irisz_szkenner_arcszkenner_iphone_x_backface_3d_nyomtatas_maszk

 

 

Sci-fibe illő technológián dolgozik az egyik mobilgyártó. A cég egy meglehetősen újszerű szabadalmi kérvényt nyújtott be a Szellemi Tulajdon Világszervezetnek, valamint az amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalnak. A dokumentumok egy olyan mobil terveit tartalmazzák, aminek a kijelzője képes 3D-s hologramok kivetítésére a levegőben, a leírás szerint egészen pontosan „sztereoszkopikus kép levegőben való megjelenítésére fény interferenciájával”.

 

https://24.hu/mobil/2018/12/17/hologram-kijelzo-kepernyo-mobil-okostelefon-samsung/

 

 

Mesterséges szigetekkel csalogatják vissza a vadvilágot. Egy mesterségesen kialakított szigetcsoporttal telepítik vissza a vadvilágot a Hollandia középső részén elterülő Markermeer-tóhoz, amely egészen a közelmúltig nem volt több egy zavaros víztömegnél. A 700 négyzetkilométeren elterülő tó, amely egykor gazdag állat- és növényvilágnak adott otthont, az elmúlt évtizedekben végbement környezeti változások nyomán töltődött fel üledékkel és a zavarossá vált víz negatív hatással volt a hal- és madárpopulációkra, a növényekre és a puhatestű állatokra egyaránt. A probléma megoldásaként egy öt szigetből álló mesterséges szigetcsoportot alakítottak ki a tóban.

 

http://www.origo.hu/tudomany/20181217-mesterseges-szigetekkel-csalogatjak-vissza-a-vadvilagot-egy-hollandiai-to-kornyekere.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

 

 

Számos új fajt találtak Tasmania vizeiben. Mélytengeri korallzátonyokat és több mint 100, eddig ismeretlen tengeri fajt, köztük homárokat és puhatestűeket fedeztek fel ausztrál kutatók az országhoz közeli Tasmania körüli vizekben végzett nagyszabású kutatás keretében. Az ausztrál kormány tudományos ügynökség közleménye szerint a koralltelepek átfogó elemzése még hónapokig eltart, de már most sikerült azonosítani egészséges mélytengeri korallközösségeket a tengerfenékből kiemelkedő kisebb dombokon nagyjából 1450 méteres mélységben. "Mindez azt jelenti, hogy sokkal több ilyen fontos korallzátony található a Huon és a TasmanFracture tengeri parkok területén, mint azt eddig gondolták a szakemberek.

 

https://hvg.hu/tudomany/20181219_melytengeri_korallzatony_tengeri_faj_homar_puhatestu_tasmania

 

 

Vakcinával védenék meg a méheket. A világ első méhvédő vakcinája új reménysugarat ad arra, hogy megvédjük ezeket a létfontosságú, kis rovarokat, amellyel nem mellesleg megakadályozhatunk egy globális élelmiszerválságot is. Pedig, ha a méhek eltűnnek, akkor nem csak a méznek, hanem a kávénak és csokoládénak is búcsút inthetünk. Több helyen a méztermelő méhek vadonélő populációi gyakorlatilag kipusztultak, a háziméh-kaptárak nagy százaléka pedig elnéptelenedett. A rejtélyes jelenségért a kaptárelhagyás (CCD) a felelős. A kifejlesztett oltóanyag nagyjából olyan, mint egy emberi vakcina: a méhek ennek segítségével válnak ellenállóvá az olyan súlyos, mikrobiális betegségek ellen, amelyek végzetesek lehetnek a méhközösségek számára.

 

http://www.origo.hu/tudomany/20181217-vakcina-mentheti-meg-a-meheket-a-pusztulastol.html

 

 

Találtak egy új rózsaszín bolygót a Naprendszer határában. Felfedezték a Naprendszer legtávolabbi, az emberiség által ismert objektumát. A Farout, vagyis Távoli messzeségre keresztelt bolygóannyira messze van, hogy ezer évbe is telhet, mire megkerüli a Napot.A valószínűleg golyóformájú objektum a 2018 VG18 jelet kapta. Az egyik nemzetközi csillagászegyesület a napokban jelentette be a felfedezést. Becslések szerint átmérője 500 kilométer, ami a Merkúr, a Naprendszer legkisebb bolygója egytizedének felel meg. A Farout így törpebolygó lehet, mint a Plútó, amelynek átmérője mintegy 2400 kilométer. Színe rózsaszín, ami többnyire jég jelenlétével hozható összefüggésbe.

 

https://hvg.hu/tudomany/20181218_farout_torpebolygo_farout_naprendszer_pluto_uj_bolygo_rozsaszin

 

 

Idegen naprendszerek bolygóinak légkörét vizsgálják magyar kutatók - akik részt vesznek az Európai Űrügynökség ARIEL küldetésének tudományos programjában. A küldetés ezer távoli csillag bolygóit fogja megfigyelni, ez lesz az első olyan kiterjedt vizsgálat, amely az exobolygó légkörök kémiáját tanulmányozza majd. Az exobolygók - azaz a távoli csillagok körül keringő bolygók - kutatása hatalmasat fejlődött az elmúlt évtizedben, elsősorban az e célra épített űrteleszkópoknak köszönhetően.

 

http://www.origo.hu/tudomany/20181217-idegen-naprendszereketet-vizsgalnak-a-magyar-kutatok.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

 

 

Felemészti jéggyűrűit a Szaturnusz saját mágneses mezeje - közölte a NASA, az amerikai űrügynökség. Az egyik tudományos lapban bemutatott tanulmány szerint a Szaturnusz gravitációja bevonzza az ikonikus gyűrűket jégrészecskékből álló, ködös eső formájában. A Szaturnusz gyűrűi a bolygó körül keringő gyűrűrendszert alkotnak. Apró, szinte teljesen vízjégből álló részecskék alkotják őket, de nyomokban sziklás anyag is fellelhető a gyűrűkben. Eredetük vitatott, mindenesetre most eltűnőben vannak. A "gyűrűeső" annyi csapadékot bocsát ki, amennyi fél óra alatt megtöltene egy olimpiai méretű úszómedencét - mondta el James O'Donoghue, a NASA munkatársa.

 

http://www.origo.hu/tudomany/20181218-csillagaszat-a-szaturnusz-felemeszti-sajat-jeggyuruit.html

 

 

Köd-előrejelző rendszert fejlesztenek magyar szakemberek. A biztonságosabb közlekedéshez is hozzájárulhat az a ködöt előrejelző, a korábbinál pontosabb adatokat szolgáltató rendszer, amelyen a veszprémi Pannon Egyetem kutatói dolgoznak az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen. A rendszer képes lesz az autóutak és a repülőterek környezetében potenciális vészhelyzetet jelentő és gazdasági károkat okozó köd előrejelzésére. A kutatás eredménye 2021-re várható.

 

https://hvg.hu/tudomany/20181216_omsz_pannon_egyetem_pte_kod_elorejelzes_idojaras_legszennyezettseg

 

 

Karcsúbbak lehetnek a szoptató anyák. Egy új tanulmány szerint a szoptatásnak még egy előnye lehet az anyák számára: a szülés után tíz évvel karcsúbbak lehetnek. Az egyik egészségügyi folyóiratban publikált tanulmány megállapította, hogy azoknak az édesanyáknak, akik több mint hat hónapig szoptatták a kisbabájukat, tíz évvel később 3,5 centiméterrel vékonyabb volt a dereka, azoknál, akik kevesebb, mint hat hónapig szoptattak. A kutatásban 678 nő vett részt a szülés után 7-15 évvel.

 

http://www.origo.hu/tudomany/20181217-a-szoptato-anyak-egy-evtizeddel-kesobb-karcsubbak-maradnak-egy-tanulmany-szerint.html

 

 

Túlbuzgó immunrendszer állhat a krónikus fáradtság hátterében. Túlságosan aktív immunválasz lehet az oka a jelenségnek. Az összetett tünetegyüttessel, a többi között hosszan tartó fizikai és mentális kimerültséggel járó krónikus fáradtság szindróma (chronicfatiguesyndrome - CFS) okait kutató tudósok szerint az ok abban kereshető, hogy egyes emberek immunrendszere jóval aktívabban reagál az egészség elleni támadásokra. A CFS világszerte több mint 17 millió embert érint, akik gyakran ágyhoz kötöttek és képtelenek elvégezni olyan napi tevékenységeket, mint a tisztálkodás vagy a táplálkozás. A kutatók egy interferon alfa nevű szert alkalmaztak, hogy előidézzék a szindróma modelljét és arra jutottak, hogy azok a páciensek, akik a kezelésre hiperaktívan vagy túlzón reagáltak, sokkal hajlamosabbak voltak a súlyos kimerültségre.

 

http://www.origo.hu/tudomany/20181217-tul-aktiv-immunvalasz-allhat-a-kronikus-faradtsag-szindroma-hattereben.html

Írta Garfy on hétfő 24 december 2018 - 07:28:58 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.1341 másodperc, 0.0318 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,042kb