Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/2. hét.

A tartalomból:

 

- Leszállt a Hold sötét oldalán egy kínai űrszonda.

- Soha nem voltunk még ilyen közel ilyen távoli égitesthez.

- Hazai kutatás a fényszennyezés csökkentésére.

- Az okos városokban sokkal gördülékenyebb az élet.

- 8 találmány, ami meghatározta 2018-at.


Leszállt a Hold sötét oldalán egy kínai űrszonda. Leszállt a Hold Földről nem látható túloldalán a Csang’o-4 kínai űrszonda a napokban, elsőként a világűr kutatásának történetében. A landolás teljesen automatikusan zajlott, minden földi irányítás nélkül, és az űrszondával kapcsolatban álló műhold képeket küldött a holdra szállásról. A Kínából december 8-án útnak indított űrszonda már továbbította az első jeleket a kapcsolattartását biztosító, júniusban pályára állított Csüecsiao (Szarka-híd) műhold segítségével. A Csang’o-4 egy leszállóegységből és egy holdjáróból áll. A tervek szerint Kína jövőre indítja útnak a Holdra a Csang’o-5 űrszondát, amely majd a Holdról vett mintákkal tér haza küldetéséből. A kínai Hold-program Csang’o kínai istennőről kapta a nevét, aki az ősi legenda szerint évezredekig élt a Holdon.

https://pestisracok.hu/leszallt-hold-masik-oldalan-a-csango-4-kinai-urszonda/

Soha nem voltunk még ilyen közel, ilyen távoli égitesthez: Minden eddiginél távolabbi égitestet, a Földtől 6,4 milliárd kilométernyire lévő Ultima Thule kisbolygót közelítette meg újév hajnalán az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) New Horizons nevű űrszondája. Az űrszonda közép-európai idő szerint 6 óra 33 perckor haladt el 3500 kilométerre a 2014 MU69 jelű aszteroida felett. Ez a legtávolabbi – bár még a Naprendszeren belüli – égi objektum, amelyet valaha is ember alkotta űreszköz vizsgált. A különös, jeges kisbolygó, - amelyet a középkori irodalomban szereplő „távoli szigetről” neveztek el,- a „találkozás” alkalmából saját himnuszt is kapott, amelyet a Queen asztrofizikusi diplomával rendelkező gitárosa, Brian May komponált. Ez a legkezdetlegesebb égitest, amellyel valaha űreszköz találkozott – mondta el Hal Weaver, a JohnsHopkins egyetem alkalmazott fizikai laboratóriumának munkatársa. A tudósok nem ismerik az égitest pontos méretét, becsléseik szerint százszor kisebb, mint a Plútó törpebolygó, amelynek az átmérője közel 2400 kilométer. Az Ultima Thule körül fagypont alatti a hőmérséklet, így feltételezik, hogy megőrizte eredeti állapotát.

http://www.origo.hu/tudomany/20181228-az-eddigi-legtavolabbi-egitestet-kozeliti-meg-a-nasa-urszondaja-ujevkor.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Hazai kutatás a fényszennyezés csökkentésére:  Az Eszterházy Károly Egyetem és a Kaposvári Egyetem konzorciumi közreműködésével folyó tudományos projekt kutatóinak javaslatai alapján nemzetközi szinten is egyedülálló közvilágítási rendszert fejlesztettek ki a Somogy megyei Bárdudvarnokon és a Borsod megyei Répáshután, így a két település egyfajta gyakorlati „laboratóriumként” működik. A legújabb nemzetközi eredmények szerint a hideg fehér fény nemcsak a környezetre káros, hanem az emberi egészségre is, ezért az új közvilágítás tervezésénél elsődleges szempont volt, hogy csak meleg fehér fényt bocsásson ki, minimális kék sugárzással. Világviszonylatban is újdonságnak számít, hogy a két kistelepülésen alkalmazott rendszerben a mellékutakon este tíz óra után a világítás gyengül egy kicsit, és ekkor már a biológiai szempontból optimális borostyán sárga fénnyel világítanak az utcai lámpák. Figyeltek a tervezők arra is, hogy az égbolt irányába közvetlenül ne világítsanak a lámpatestek, így jelentősen csökken a fényszennyezés, és elősegítik azt is, hogy a településekkel érintett zselici illetve bükki csillagoségbolt-parkban tovább javuljon az égbolt minősége.

https://ng.hu/fold/2018/12/28/hazai-kutatas-a-fenyszennyezes-csokkentesere/

Az okos városokban sokkal gördülékenyebb az élet. A forgalomirányítás optimalizálása, a jól szervezett tömegközlekedés és a bárhol elérhető e-közigazgatás is fontos pillérei a jövő településeinek.  A internet és a gépek közötti technológia segíthet a városüzemeltetésben és a városi lét jobbá tételében. A parkolás gyorsításában és így a levegőszennyezés csökkentésében máris komoly eredményeket értek el az okos megoldások. Új rendszert telepítettek Budapest V. kerületében: a parkolóhely foglaltságát figyelő szenzorok ellenőrzik, hogy a hely foglalt vagy szabad, ha változik az állapot, a szenzorba épített jeladó az internet hálózatot használva jelez a központi szervereknek. A sofőrök egy mobilalkalmazáson keresztül láthatják a közelben szabad parkolóhelyeket a térképen megjelenítve, ahova az általuk preferált navigációs szoftver, majd a közelbe érve az okos parkolás segítő alkalmazás a legrövidebb úton irányítja őket.

https://m2mzona.hu/kozszolgaltatas/az-okosvarosokban-sokkal-gordulekenyebb-az-elet/amp?utm_campaign=hu_18_12_e_b_e_c_a_brd-enterprise.other.b2b.m2m.winter-2018-red0091&utm_medium=cpc&utm_source=facebook-hu&utm_content=facebook.hu_AO_AL_DEMO_CTW_CC_facebook.news.feed.ad.image.m2m.okosvaros.male.1x1.rid012&utm_term=consideration

8 találmány, ami meghatározta 2018-at. Sok fejlesztés történt a tudomány és a technológia területén is az elmúlt egy évben, Ezeket közül mutatunk be néhányat.

https://hvg.hu/tudomany/20181231_az_ev_legerdekesebb_talalmanyai_2018

Írta Garfy on vasárnap 06 január 2019 - 10:25:37 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0695 másodperc, 0.0186 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,008kb