Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

anyaknapja.png

 szep.png szepmulat.png instrumentfejlec.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

 
 
 
 
 
Hallgatás


A lejátszó autómatikusan indul.
Jelenleg ez szól:
Loading ...


Új! Hallgasd az Instrumentális csatornánkat itt

Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Nosztalgia főcsatorna: http://192.227.116.104:4127/stream

Nosztalgia Mulatós: http://192.227.116.104:4012/stream

Nosztalgia Instrumental: http://192.227.116.104:4103/stream

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box
Valamint az oldalunkról letölthető a rádió saját alkalmazása.
Töltsd le itt! Válaszd, hogy idegen alkalmazás is telepíthető. Azután már csak hallgatni kell.
iptv.png
Rádiónk hallgatható a Telekom IP-tv box használatával.
Katt a képre.

Legutóbb játszok felvételeink:

Loading ...
 
 
 

 
 
Chat szoba
 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/3. hét.

A tartalomból:

 

- Hogyan lehet gyorsítani az okostelefon működését.

- Új, kvantum számítógépet mutattak be.

- Ismét amerikai a világ leggyorsabb szuperszámítógépe.

- Jöhet a sétálni tudó autó.

- Speciális sisak segíthet a jó alvásban.

- Itt az eddigi legpontosabb vérnyomásmérős óra.

- Lélegzetből mutatja ki a rákot is egy új eszköz.

- Csaknem 300 kiló zöldséget sikerült termeszteni az Antarktiszon.

- Növénykísérlet kezdődött a Holdon.


Hogyan lehet gyorsítani az okostelefon működését. A mobiltelefonok akár hónapok alatt lassulhatnak a különböző szoftver- és applikáció frissítések, a rajtuk lévő, nem használt fájlok és a memória telítettsége miatt. Ha nem szeretne évente beruházni egy új eszközre, érdemes ezekkel a tippekkel felturbózni a régi telefont, hogy egy kicsit meghosszabbítsa az élettartamát. Sokan úgy gondolják, hogy ha egy telefon egyszer lelassul, vagy a működése akadozni kezd, a legegyszerűbb megoldás az, ha lecserélik – pedig ilyenkor viszont még nem feltétlenül kell új telefont venni, elég végigzongorázni az alábbi megoldásokon, ezek is szépen visszagyorsíthatják a régebbi eszközöket is. Részletek a műsorban.

https://24.hu/tech/2019/01/10/mobiltelefon-appok-torles-szoftver-gyorsitas/

Új, kvantum számítógépet mutattak be. A kvantumszámítógépek fejlesztése az elmúlt években nagyon ingoványos terület volt, egyelőre még nem sikerült olyan, valóban használható rendszert fejleszteni, ami túlteljesíti a hagyományos számítógépeket. Az egyik gyártó most olyan kvantumszámítógépet dob piacra, ami ugyan még annyit tud, mint egy normál számítógép, de már kvantumalapokkal dolgozik - ráadásul a rendszer hamarosan bárki számára elérhető lesz.

https://24.hu/tech/2019/01/09/ibm-q-system-one-kvantumszamitogep/

Ismét amerikai a világ leggyorsabb szuperszámítógépe: amely több mint öt év után hódította vissza a címet Kínától. A Summit nevű gép 122,3 petaflopos teljesítményével múlta felül a kínai Vuhsziban működő Nemzeti Szuperszámítógép Központ SunwayTaihuLight nevű számítógépét, mely másodpercenként 93 petaflop sebességre képes. A flopban megadott szám a számítógép gyorsaságát jelzi, az általa másodpercenként elvégzett műveletek számát takarja. A peta előtag a tíz tizenötödik hatványát jelenti.

https://24.hu/tech/2018/06/26/ismet-amerikai-a-vilag-leggyorsabb-szuperszamitogepe/

Jöhet a sétálni tudó autó. Nem tengelyekhez, hanem lábakhoz csatlakoznak az egyik autógyártó tanulmányának kerekei, így ha már nem tud tovább gurulni, nekiindul. A jármű így mindenhol képes közlekedni. Arról van szó, hogy a kerekeket nem egyszerű tengelyekkel, hanem kihajtható lábbakkal rögzítik, így ha már nem képes továbbgurulni a jármű, akkor fogja magát, és továbblépdel. Alapvetően olyan helyek megközelítésére alkalmas, ahová egyáltalán nem vezet út, de természeti katasztrófák esetén is képes biztosítani a mobilitást, például erdőtűz után át tud lépni az úttestet eltorlaszoló kidőlt fákon.

http://www.automotor.hu/hirek/ha-elakad-tovabbmegy-a-hyundai-elevate-a-szo-szoros-ertelmeben/

Speciális sisak segíthet a jó alvásban. Egy új különleges eszköz fájdalommentes megoldást kínál az alvásminőség javításához. Ehhez pedig elég 20 percig viselni. A világon nagyon sokan szenvednek alváshiánytól, de olyanok is akadnak, akik bár el tudnak aludni, valamiért csak nagyon keveset sikerül nekik. Számukra lehet ideális megoldás a szerkezet, amely fájdalommentesen segít megszüntetni ezt az igen gyakori problémát.

https://hvg.hu/tudomany/20190109_urgonight_alvasi_problemak_alvasfigyeles_agyhullamok_ces_2019

Itt az eddigi legpontosabb vérnyomásmérős óra. Az idei technológiai szakkiállításon mutatták be az egyik egészségügyi termékeiről ismert gyártó évek óta ígért, most végre piacra dobott vérnyomásmérős óráját. Nem véletlenül dolgoztak rajta ilyen sokáig: az új vérnyomás mérő óra nagyban eltér az eddigiektől, ugyanis nem optikai érzékelőket használ. És ez bizony óriási különbség. Például azért, mert így nem torzítja a mérést a kézen lévő szőrzet. A karóra hasonlóan működik, mint a jól ismert, hagyományos vérnyomásmérők, annyi különbséggel, hogy azt a bizonyos pumpálást nem a felkarunkon, hanem a csuklónkon végzi el.

https://hvg.hu/tudomany/20190109_omron_heartguide_vernyomasmero_okos_ora_project_zero

Lélegzetből mutatja ki a rákot is egy új eszköz. A rák gyógyításának egyik legnagyobb kihívása az, hogy idejében észrevegyük a daganatok kialakulását. Jelenleg rengetegféle szűrésre van szükség ahhoz, hogy a legtöbb rákféle jelenlétét kiszűrhessük - erre adhat megoldást a most klinikai tesztfázisba lépő légzésteszt, ami többféle daganatot képes kimutatni egyszerűen, egy szonda használatával.

https://24.hu/tudomany/2019/01/04/rak-daganat-diagnosztika-szerves-illekony-anyagok-betegseg-muszer/

Csaknem 300 kiló zöldséget sikerült termeszteni az Antarktiszon. A kutatókat is meglepte, mennyi uborkát, paradicsomot és karalábét sikerült termeszteni a Német Űrközpont (DLR) sarkvidéki "birtokán” tavaly. Az eperrel és a paprikával viszont nem bírtak a kutatók. A sarkvidéki növényházat egy konténerben alakították ki, amelyben 13 négyzetméteren talaj, napfény és növényvédőszerek használata nélkül kezdtek termeszteni zöldséget és gyümölcsöt.

https://hvg.hu/tudomany/20190110_nemet_urkozpont_dlr_sarkvidek_zoldsegtermesztes_uborka_paradicsom_karalabe

Növénykísérlet kezdődött a Holdon, amelynek sötét oldalára január 2-án leszállt a kínai Csange-4 szonda. A szerkezethez tartozó apró, 0.8 literes dobozban egy mesterséges ökoszisztéma található, amelyben burgonya- és virágmagvakat, illetve selyemhernyó-petéket tárolnak. A tárolóban emellett vizet, termőföldet és tápanyagokat is elhelyeztek. A kísérleti kerttel a kutatók azt szeretnék felmérni, hogy miként lehet mezőgazdasági tevékenységet folytatni az űrben. A növényeket azért rakták a dobozba, hogy oxigént biztosítsanak a hernyóknak, a rovarok pedig anyagcseréjük révén állítják majd elő a növényeknek nélkülözhetetlen szén-dioxidot és tápanyagokat. A magok légzését és a fotoszintézist szeretnék tanulmányozni a Holdon.A fotoszintézishez szükséges napfényt egy csövön keresztül juttatják a tárolóba, a növények és a hernyók fejlődését pedig kamerák segítségével követik nyomon.

https://24.hu/tudomany/2019/01/09/hold-tulso-oldala-csange-4-2/

Írta Garfy on hétfő 14 január 2019 - 08:36:13 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0656 másodperc, 0.0158 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 25. Memória használat: 1,923kb