Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

anyaknapja.png

 szep.png szepmulat.png instrumentfejlec.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

 
 
 
 
 
Hallgatás


A lejátszó autómatikusan indul.
Jelenleg ez szól:
Loading ...


Új! Hallgasd az Instrumentális csatornánkat itt

Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Nosztalgia főcsatorna: http://192.227.116.104:4127/stream

Nosztalgia Mulatós: http://192.227.116.104:4012/stream

Nosztalgia Instrumental: http://192.227.116.104:4103/stream

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box
Valamint az oldalunkról letölthető a rádió saját alkalmazása.
Töltsd le itt! Válaszd, hogy idegen alkalmazás is telepíthető. Azután már csak hallgatni kell.
iptv.png
Rádiónk hallgatható a Telekom IP-tv box használatával.
Katt a képre.

Legutóbb játszok felvételeink:

Loading ...
 
 
 

 
 
Chat szoba
 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/5. hét.

A tartalomból:

 

- Megtalálták Ausztrália elnevezőjének földi maradványait.

- Mire lesz képes az 5G internet hálózat.

- Annyi hely lesz a mobilokon, mint egy laptopon.

- Wifivel is tölthetjük majd a mobilokat.

- A lámpa amitől jobban alszik az ember.

- Látás-visszaállító génterápiát dolgozott ki egy magyar orvos.

- Számos egészségügyi előnye van a kakaónak.

- Egy éven belül teljesen és véglegesen gyógyítható lesz a rák – jelentette egy gyógyszergyár.

- Beszéddé alakították az agyhullámokat.


Megtalálták Ausztrália elnevezőjének földi maradványait. Az Ausztráliát elsőként körbe hajózó és a földrésznek nevet adó angol tengerésztiszt, Matthew Flinders (1774-1814) földi maradványait azonosították a régészek London egy hajdani temetkezőhelyén egy nagysebességű vasúti hálózat építési munkálatainak során.

http://www.origo.hu/tudomany/20190125-megtalaltak-matthew-flindersnek-ausztralia-elnevezojenek-foldi-maradvanyait-londonban.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_c

Mire lesz képes az 5G internet hálózat. A legnagyobb kínai magánvállalat 170 ezer munkavállalójából 70 ezren dolgoznak a kutatás-fejlesztésen. A javában tesztelt technológiának alapvetően két fontos előnye van, melyek közül az ismertebb a sebesség.

A sebességnövekedésnél talán még fontosabb egy jóval kevesebbek által ismert tulajdonság, a válaszidő/késleltetés. Ez azt az időintervallumot jelöli, ami alatt egy adatcsomag a forrástól elér a címzetthez.

Részletek a műsorban!

https://hvg.hu/tudomany/20150713_epekedni_fog_az_5g_irant

Annyi hely lesz a mobilokon, mint egy laptopon. A nagy tárhelyekért rajongók örömére az egyik mobilgyártó bejelentette, hogy elsőként megkezdte egy egyterabájtos beépített univerzális flash memória tömeggyártását, amit okostelefonokba szánnak.

A szakemberek szerint számíthatunk arra, hogy már az idei év első felében megjelennek az első egyterabájtos mobilok.

https://24.hu/tech/2019/01/31/samsung-okostelefon-egyterabajt-tarhely/

A jövőben akár wifivel is tölthetjük majd a mobilokat. Arról már korábban is szóltunk, hogy a manapság használatos, lítiumion-akkumulátoroknak meg vannak a maguk korlátai, ha a tárolt energia kapacitásáról van szó. Miközben az okostelefonok már egyfajta zsebrevágható miniszámítógépként működnek, az akkumulátor-technológia csak lassan tud igazodni a megnövekedett igényekhez. Nem véletlen, hogy kutatók folyamatosan keresik az újabb anyagokat, amik újszerű módon segíthetnek elegendő energiával ellátni az elektronikai kütyüket és gyógyászati eszközöket. A Massachusetsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói most áttörő fejlesztésről számoltak be az egyik tudományos szaklapban: a wifi-hullámok elektromossággá alakíthatók, ezzel közelebb hozva minket ahhoz a világhoz, ahol vezeték nélkül tölthetjük a mobilunkat, ha van wifi a környéken.

A kutatók egy úgynevezett rectennát (egyenirányítót) készítettek – egy olyan eszközt, ami képes a wifis elektromágneses hullámokat DC árammá (egyenárammá) átalakítani.

https://24.hu/tech/2019/01/31/wifi-aram-atalakitas-egyeniranyito-mit/

A lámpa amitől jobban alszik az ember. Megalkottak egy különleges, henger alakú kis lámpát, amely a bekapcsolás után a naplementéhez hasonló módon csökkenti a fényerejét, sokkal szembarátabb körülményeket teremtve ezzel.

A lámpa mellé egy okostelefonokra telepíthető alkalmazás is tartozik, amellyel ébresztőként is használható, ugyanis a csörgési időponthoz közeledve folyamatosan emeli a fényerőt

https://hvg.hu/tudomany/20190131_casper_glow_lampa_haloszoba_naplemente_alvas_segito_eszkozok

Rangos díjat kapott a látás-visszaállító génterápia kidolgozásáért egy magyar kutatóorvos.

Roska Botond és csapata egy speciális látásérzékelőt fejlesztett ki. A Louis-Jeantet orvosi díjat 2-3 évente ítélik oda, ő az első magyar a kitüntetettek között.

Roska a vizuális információ alapvető feldolgozási folyamatainak a felfedezéséért és a látás-visszaállító génterápia kidolgozásáért vehette át a díjat.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/egy-magyar-kutatoorvos-rangos-dijat-kapott-a-latas-visszaallito-genterapia-kidolgozasaert/

Számos egészségügyi előnye van a kakaónak. Különösen jó lehet az agynak és a kognitív funkcióknak (gondolkodás). A kakaó javíthatja a munkamemóriát, a reakcióidőt, a figyelmet és a vizuális információfeldolgozást. A kakaó hosszabb távú védelmi előnyökkel is járhat az agy és a memória számára, még idősebb korban is.

A magas flavonoid tartalmú kakaó fogyasztása javítja az agy vérellátását, ezen kívül az új vérerek növekedését is ösztönözheti.

https://gyogyszernelkul.com/a-kakao-megallitja-az-agy-oregedeset/

Egy éven belül teljesen és véglegesen gyógyítható lesz a rák – jelentette egy gyógyszergyár.

A rák teljes körű gyógyítását ígéri a következő egy éven belül egy izraeli gyógyszervállalat. A bejelentésre a tudományos világ kétkedéssel tekint. „Rákterápiánk már az első naptól hatékony lesz, a teljes kezelés néhány hét alatt lezajlik majd, és semmilyen vagy minimális mellékhatásokkal jár majd” – tájékoztatott a cég. Hozzátéve: a terápia a jelenleg elérhető részben már működő módszereknél jóval olcsóbb lesz. Az általános, ugyanakkor személyre szabott gyógyászati megközelítést alkalmazó megoldást a MuTaTo nevet kapta. A rövidítés a multi-target toxin kifejezésre utal, ami magyarul annyit tesz: biológiai folyamat során létrehozott, több területet is célzó méreg.

A bejelentésre a tudományos világ egyelőre kétkedéssel tekint. Már csak azért is, mert a cég eddig semmilyen tudományos folyóiratban nem mutatott meg semmit (rész)eredményeiből. Az izraeli biotechnológiai vállalat ezzel együtt igen magabiztos. Az egyik amerikai hírtelevíziónak megerősítették: az egy év múlva már az első emberek által is kipróbálható megoldásuk teljes körűen, véglegesen eltörli a rákot a kezelt ember szervezetéből.

A vállalat azt ígéri, először a tüdőrákkal működik majd a kezelés, ennek útjára indítása után fognak bele abba, hogy a többi típusra is adaptálják a terápiát.

https://hvg.hu/tudomany/20190131_aebi_mutato_rak_teljes_gyogyitasa_gyogyszer_daganatos_megbetegedes

Beszéddé alakították az agyhullámokat. Először sikerült agyhullámokat érthető, értelmes beszéddé alakítani: a Columbia Egyetem kutatói ugyanazt a technológiát használták fel, amit már más gyártók virtuális asszisztensekbe is építettek a beszédfelismerés miatt. Eddig soha nem tapasztalt tisztasággal képesek visszaidézni agyi aktivitás monitorozásával azt, hogy valaki mit hallott –  vagyisa Columbia Egyetem kutatóinak sikerült beszédszinkronizálók és mesterséges intelligencia segítségével az, ami még senkinek.

A kutatócsapat most bonyolultabb szavakkal is szeretné tesztelni a rendszert, valamint úgy is, hogy az alanyok beszélnek, vagy beszédre gondolnak. Utóbbi azért is lenne óriási fejlődés, mert a beszédképtelen embereknek elég lenne arra gondolniuk, hogy kimondanak egy mondatot, egy dekóder máris képes lenne verbálisan is kifejezni a gondolataikat.

https://24.hu/tech/2019/01/30/agyi-aktivitas-beszed-beszedkeptelenseg-vodcoder/

Írta Garfy on szombat 02 február 2019 - 11:29:13 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0681 másodperc, 0.0156 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 25. Memória használat: 1,944kb