Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

myonlineradio_hu.png


 
 
 
 
 
Hallgatás

Hamarosan Indul:

A lejátszó autómatikusan indul.
 

Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/11. hét.

A tartalomból:

 

- Itt a mindent figyelő fogkefe.

- Már úton van a hajlítható üveg, amitől tényleg hajlítható lesz a telefon.

- Önvezető busz közlekedik az egyik egyetemi városban.

- Érzékelős karmesteri pálca segíti a nem látó zenészeket.

- Megvolt az első távműtét, amit 5G hálózaton keresztül segítettek.

- Megkezdte a fúrást a Marson az Insight szonda robotvakondja.

- Drámai változáson megy keresztül hosszabb távon az űrhajósok immunrendszere.

- Megtalálták az immunrendszer főkapcsolóját.

- Nagyon jótékony hatású a fekvőtámasz.

- Tudományos áttörés: meggyógyították a második AIDS-es embert, aki rákos is volt.


Itt a mindent figyelő fogkefe. Mintha a kezünkben lenne a fogorvos. Aki még kételkedne abban, hogy a mesterséges intelligencia korát éljük, az különösen figyelmesen hallgassa most meg, hogy mit tud a legújabb okos fogkefe. A gyártó azt ígéri, mindent kiderít fogmosási szokásainkról, hibáinkról. Ezt azután jelzi is, méghozzá a kapcsolódó okostelefonos appal.

https://hvg.hu/tudomany/20190306_oralb_genius_x_fogkefe_mesterseges_intelligencia_okostelefonos_app

Már úton van a hajlítható üveg, amitől tényleg hajlítható lesz a telefon. A nemrég bemutatott hajlítható kijelzős okostelefonokkal egy probléma van: nem üveg a kijelzőjük. Az egyik fejlesztő azonban már dolgozik a megoldáson, erre viszont néhány évet még várni kell. A szakemberek szerint minél jobban szeretnénk "összecsukni" a kijelzőt, annál inkább szembe kell menni a fizika törvényeivel. Ehhez ugyanis egyre vékonyabb és vékonyabb anyagot kell készíteni, a cél ugyanakkor mégis az, hogy ellenálljon a sérüléseknek, és ne törjön össze, ha valaki leejti. Ezért a hajlítható üveg egyelőre még várat magára, valószínűleg néhány év múlva érkezhet csak meg, de a jelek bízatóak.

https://hvg.hu/tudomany/20190305_hajlithato_uveg_corning_hajlithato_kijelzo

Önvezető busz közlekedik az egyik egyetemi városban. Az egyik szingapúri egyetem és egy svéd gyártó olyan busszal állt elő, amely nem csak környezetkímélő, hanem sofőr nélkül gyűjti a kilométereket, közel 80 embert tud egyik pontról a másikra vinni. Az önvezető járművek az elkövetkező évek nagy szenzációi lesznek, a cél, hogy a gépek biztonságosan, és tényleg emberi segítség nélkül legyenek képesek közlekedni.

https://hvg.hu/tudomany/20190306_volvo_7900_electric_elektromos_busz_onvezeto_jarmu_onvezeto_busz

Érzékelős karmesteri pálca segíti a nem látó zenészeket. "Tapintható" karmesteri pálcát fejlesztettek ki vak és látásukban korlátozott zenekari zenészek számára Nagy-Britanniában. A "tapintható pálca" olyan szenzorokkal rendelkezik, amelyek a csekély mozgást is észlelik. Az általuk küldött jeleket aztán a zenészek csuklójára vagy bokájára erősített vibráló eszközök érzékelik rádiójelek révén.

https://hvg.hu/tudomany/20190305_karmesteri_palca_haptic_baton_latasserult_vakok_zenekari_zenesz_nagy_britannia

Megvolt az első távműtét, amit 5G hálózaton keresztül segítettek. A világon első ízben hajtottak végre műtétet az új generációs 5G-mobilhálózat segítségével: egy spanyol orvos a barcelonai szakkiállítás helyszínéről irányította a beavatkozást. A műtét alatt António de Lacy, a gasztroenterológiai osztályt vezető orvos valós idejű tanácsadást és műszaki segítségnyújtást végzett egy 5G hálózat révén közvetített műtéthez orvoscsoportjának, amely béldaganatot műtött meg a kiállítás színhelyétől 5 kilométerre fekvő kórházban.

https://hvg.hu/tudomany/20190301_5g_mobilhalozat_tavgyogyaszat_mutet_mwc_2019

Megkezdte a fúrást a Marson az Insight szonda robotvakondja. Megkezdte a mélybe hatolást a Marson az Insight HP3 nevű műszere. Első, négy órán át tartó behatolása során a robotvakond 4000 kalapácsütést ejtett és 18-50 centiméter mélyre jutott a vörös bolygó talajában, amikor vélhetően egy kőbe ütközött - közölte a Német Űrkutató Központ (DLR). A hőáramlást mérő HP3 műszerrel végzett kutatás célja, hogy mérjék a Mars belsejéből érkező melegáramlatokat. A távirányítású berendezés a tervek szerint az űrkutatás történelmében először fog öt méter mélyre hatolni a Mars talajában, amelynek hőmérsékletét és hővezető képességét vizsgálja.

http://www.origo.hu/tudomany/20190304-kiderulhet-hogy-rendelkezike-a-voros-bolygo-belso-forro-maggal.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Drámai változáson megy keresztül hosszabb távon az űrhajósok immunrendszere. Magas szintű készültségben volt Scott Kelly amerikai űrhajós immunrendszere, és megváltozott egyes génjeinek aktivitása a Földön maradt ikertestvéréhez képest, amikor az amerikai űrhajós 2015 és 2016 márciusa között majdnem egy évet dolgozott a Nemzetközi Űrállomáson - jelentették be kutatók a napokban. A tudósok nem tudják, hogy ezek a változások jók voltak-e vagy rosszak, de a NASA páratlan ikerkutatása számos új kérdést vetett fel az orvosok számára akkor, amikor az amerikai űrkutatási hivatal arra készül, hogy embereket küldjön a Marsra.

http://www.origo.hu/tudomany/20190217-elkepeszto-valtozason-ment-keresztul-az-urhajos-immunrendszere-nasa.html?utm_source=fb&utm_medium=origo&utm_campaign=tudomany

Megtalálták az immunrendszer főkapcsolóját. Szakértők egy csoportja kulcsfontosságú molekuláris útvonalat talált az immunrendszerben. A felfedezés segíthet az autoimmun betegségek, bizonyos daganatok, a cukorbetegség, a szklerózis multiplex és a Crohn-betegség hatékonyabb kezelésében.

https://24.hu/tudomany/2019/02/12/immunrendszer-t-limfocita-mikrorns-142/

Nagyon jótékony hatású a fekvőtámasz. Azok a középkorú férfiak, akik nem képesek 10 fekvőtámaszt megcsinálni, nagyobb eséllyel kaphatnak szélütést vagy szívinfarktust – állítja egy kutatás. Felesleges aggódnia az erősebb nem strapabíróbb képviselőinek, a legkevesebb 40 fekvőtámaszt teljesíteni képes férfiaknál a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata 97 százalékos csökkenést mutatott.

http://www.origo.hu/tudomany/20190219-nem-tud-10-fekvotamaszt-megcsinalni-rossz-hirunk-van-szives-errendszeri-problemak.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Tudományos áttörés: meggyógyították a második AIDS-es embert, aki rákos is volt. A betegséget, a szerzett immunhiányt egy vírus okozza, amely az immunrendszer sejtjeit, elsősorban a CD4 receptorral rendelkező T-limfocitákat pusztítja. A tudósok régóta próbálják megismételni azt az eljárást, amely 12 éve egy ilyen HIV-fertőzött beteg hosszú távú, teljes tünetmentességéhez vezetett.

Most úgy tűnik, hogy a "londoni beteg" néven emlegetett pácienssel ez sikerült, így bizonyítván, hogy a kezelés sikere reprodukálható.

https://hvg.hu/tudomany/20190305_masodik_hiv_fertozott_gyogyitas_aids_rak_gyogyulas_remisszio_londoni_beteg_csontvelo_atultetes_ccr5

Írta Garfy on hétfő 11 március 2019 - 07:40:36 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0702 másodperc, 0.0170 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,010kb