Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/14. hét.

A tartalomból:

 

- Drámai zsugorodás után ismét növekedésnek indult Grönland királya.

- A napfény csökkentésével lassítható lehet a globális felmelegedés.

- A Hold lehet a Marsi expedíció bázisa.

- Újfajta, különleges holdjárót fejlesztenek.

- Több száz új Föld-méretű bolygóra bukkantak a NASA teleszkópjával.

- Bárki körbenézhet a galaxisunk központjában.

- Lustálkodókat toboroznak a súlytalanság hatásának vizsgálatához.

- Saját magát tanította meg járni a robotláb.

- Új telefonos alkalmazás segíti a vakok és gyengén látók tájékozódását.

- Agyi furcsaságot találtak a biztosítókötél nélküli sziklamászóknál.


Drámai zsugorodás után ismét növekedésnek indult Grönland királya. Újra növekszik az a hatalmas grönlandi gleccser, amely eddig a leggyorsabb mértékben zsugorodott a Földön. A grönlandi Jakobshavn gleccser az elmúlt két évben kezdett ismét hízni a NASA kutatói szerint. A jéghegy 2012 tájékán évi 3 kilométerrel húzódott vissza, és mintegy 40 méterrel zsugorodott. Az amerikai űrkutatási hivatal szerint ugyanilyen mértékben kezdett növekedni és hízni az elmúlt két évben. Az egyik szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban a szakemberek úgy vélik, hogy ez a növekedés azonban csak átmeneti."Ez egyfajta megleptetés. A zsugorodáshoz voltunk hozzászokva. A jó hír az, hogy a folyamat arra emlékeztet minket, hogy az nem gyorsan fog végbemenni. De végbemegy" - mondta JasonBox, a dániai és grönlandi geológiai szemle klímakutatója.

https://www.origo.hu/tudomany/20190326-ujra-hizik-a-gronlandi-jakobshavn-gleccser.html

A napfény csökkentésével lassítható lehet a globális felmelegedés. A globális felmelegedés elleni harcban elsőre logikus megoldásnak tűnhet, hogy a beérkező napfény csökkentésével próbáljunk gátat szabni a klímaváltozásnak, ennek azonban nagyon komoly következményei lennének. Most úgy tűnik, van olyan forgatókönyv, amivel jól járhatunk.

https://hvg.hu/tudomany/20190327_globalis_felmelegedes_klimavaltozas_fold_napfeny

A Hold lehet a Marsi expedíció bázisa. Néhány éven belül ismét a Holdra lépnének amerikai űrhajósok, hogy azt használják ugródeszkaként a majdani marsi küldetéshez. Az Egyesült Államok öt éven belül ismét űrhajósokat, köztük egy nőt küldene a Holdra - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal.

https://hvg.hu/tudomany/20190326_urhajozas_egyesult_allamok_hold

Újfajta, különleges holdjárót fejlesztenek. A Japán Űrügynökség (JAXA) egy ottani autógyártótól rendelt magának holdjárót, méghozzá olyat, amelyben az asztronauták nyugodtan levehetik a szkafanderüket – ez egyelőre egyedülálló az űrjárművek között, csak a Nemzetközi Űrállomáson kapnak ekkora szabadságot az űrhajósok. A rover a tervek szerint nagyjából két kisbusznyi nagyságú lesz, és összesen 13 négyzetméternyi hermetizált életteret biztosít majd az asztronautáknak.

https://24.hu/tech/2019/03/12/japan-toyota-holdjaro-urkutatas/

Több száz új Föld-méretű bolygóra bukkantak a NASA teleszkópjával. Több száz Földhöz hasonlatos bolygójelöltet talált a Naprendszer közelében lévő mintegy 400 ezer csillag vizsgálata során egy kutatócsoport. A TESS űrteleszkóppal 2018 júniusa óta végzett kutatások során "408 esetében találtunk olyan bolygót, amely akkora, mint a Föld és ugyanolyan napból származó sugárzás éri" – mondta el Lisa Kaltenegger osztrák asztrofizikus.

https://hvg.hu/tudomany/20190327_nasa_tess_teleszkop_bolygojelolt_foldhoz_hasonlo_bolygo?fbclid=IwAR0OQRtTsCW9Fm9sf7SlgRDSwJgwR_z7zLdUs0erarvPoUEhFRcrocwvLUc

Most bárki körbenézhet a galaxisunk központjában. A NASA új vizualizációján bárki belepillanthat a galaxisunkba, méghozzá a Tejútrendszer közepén lévő óriási fekete lyuk, a Sagittarius A* nézőpontjából. A felvételek az űrhivatal szuperszámítógépének és a Chandra-űrtávcsőnek a munkáját dicsérik.

https://24.hu/tech/2019/03/25/nasa-video-galaxis-kozpontja-360-fok-animacio/

Lustálkodókat toboroznak a súlytalanság hatásának vizsgálatához. Bőkezűen fizető projekthez keresi önkénteseit az Egyesült Államok űrhivatala (NASA) és az Európai Űrügynökség (ESA), amelyben ismét a súlytalanság emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgálnák. A NASA rendszerint végez ilyen kutatásokat. Az újabb kísérletre Németországban kerülne sor (nem kell tehát az űrbe utazni hozzá). A munka most sem könnyű, az alanyoknak ugyanis 60 napig, vagyis két hónapig kell egyfolytában a hátukon feküdniük, nagyjából mozdulatlanul.

https://hvg.hu/tudomany/20190327_nasa_esa_kisleret_sulytalansag_agyban_fekves

Saját magát tanította meg járni a robotláb. Különleges robotlábat hoztak létre a Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói: a gép képes saját magától, mindenféle előprogramozás nélkül tanulni, ami óriási előny lehet rengeteg felhasználási területen, a többi között jobb művégtagok kifejlesztésében is. A kutatók az állatvilágból szerezték az inspirációt: a ragadozók fenyegetése miatt a fiatal vadállatoknak gyakran születés után pár órával meg kell tanulniuk járni, a robotláb pedig ezen állatokéhoz hasonló módon épül fel.

https://24.hu/tech/2019/03/12/robotlab-mesterseges-intelligencia-gepi-tanulas-protezis/

Új telefonos alkalmazás segíti a vakok és gyengén látók tájékozódását. A körülöttük lévő tárgyakat, személyeket tudják azonosítani a látássérültek egy új alkalmazással, amely néhány szerencsés felhasználó számára már le is tölthető. Az egyik keresőóriás minél többek számára szeretné elérhetővé tenni az appot. Az alkalmazásban a mesterséges intelligencia lát a vakok és látássérültek helyett, így ők is azonosíthatják a különféle tárgyakat, személyeket, helyszíneket.

https://hvg.hu/tudomany/20190326_google_lookout_app_mesterseges_intelligencia_latasserultek_vakok?fbclid=IwAR2SGF6BUigQDkg7Q5xycIsTWb6HgzBdCpwdLgjOvgJttMIE8khIv03EFY8

Új kísérlet indul, rejtélyes részecskére vadásznak a nagy hadronütköztetőben. Új kísérlettel bővül az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN nagy hadronütköztetőjének (LHC) programja. A Faser (ForwardSearchExperiment) kísérletben könnyű, extrém gyenge kölcsönhatású új részecskékre vadásznak majd, amelyek tanulmányozására eddig azért nem volt mód, mert az LHC négy nagy detektora nem tudja felismerni őket. A keresett részecskék között vannak például a sötét fotonok, a hagyományos fényrészecskék kvázi hasonmásai, amelyeket a sötét anyaggal hoznak összefüggésbe. A sötét anyag alkotja az univerzum hozzávetőleg 80 százalékát, tulajdonságai azonban rendkívül rejtélyesek: még sosem sikerült közvetlenül kimutatni és laboratóriumban megvizsgálni.

https://www.origo.hu/tudomany/20190312-cern-uj-kiserlettel-bovul-a-nagy-hadronutkozteto.html

Agyi furcsaságot találtak a biztosítókötél nélküli sziklamászóknál. A közelmúltban Oscar-díjat érdemelt dokumentumfilm, a Free solo által még inkább ismertté vált,kötelet nem használó hegymászók agyának félelemközpontját a kutatók funkcionális MRI-vizsgálattal figyelték meg. Megállapították, hogy egészen más érzéseik vannak, mint egy átlagembernek.

https://www.origo.hu/tudomany/20190323-megneztek-hogy-mi-tortenik-a-biztositokotel-nelkul-sziklat-maszok-fejeben.html

 

Írta Garfy on hétfő 01 április 2019 - 07:00:47 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0856 másodperc, 0.0280 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,035kb