Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/15. hét.

A tartalomból:

 

- Napi 8 perc mozgás elég lehet térdfájás ellen.

- Formájuk alapján rendszerezték az agysejteket.

- Meglepő struktúrát mutat az autista emberek agya.

- Speciális nadrág segíthet a lábfájós betegeken.

- Bemutatták az Életmentő telefonos alkalmazást.

- Óriási bejelentésre készülnek csillagászok.

- Tízszer erősebb a Nap mágneses mezeje, mint azt eddig számították.

- Helikoptert küldenek a Marsra, már tesztelték is repülés közben.

- Futóáramlatokat hoz létre a Jupiter az Európa hold óceánjában.

- Oxigéntermelő algapavilon tisztíthatja meg a városok levegőjét.


Napi 8 perc mozgás elég lehet térdfájás ellen. Újfent megdőlt az az állítás, amely szerint hosszú órákat kell mozogni ahhoz, hogy csökkenteni tudjuk a térd- és az ott jelentkező ízületi fájdalmakat. A térdfájás az idősebb korosztály egyik leggyakoribb mozgásszervi panasza, amely a porckopás következményeként jelentkezhet. A szakirodalom számos módszert felsorol, amellyel csökkenthetőek a fájdalmak, ilyen például a megfelelő mozgás is. Csakhogy utóbbi hallatán sokan órákig tartó "ugrálásra" hajlamosak gondolni, holott szakemberek szerint már minimális tornával is látványos eredmények érhetők el. Utóbbit egy most nyilvánosságra hozott kutatás is megerősíti, amely szerint heti egy óra mozgással is sokat tehet valaki az oszteo-artrózis (ízületi kopás) okozta térdfájdalmak ellen.

https://hvg.hu/tudomany/20190404_terdfajas_izuleti_gyulladas_testmozgas_oszteoartrozis_porckopas?fbclid=IwAR0XIob_d-3UUk2d92Cx24tcB-K2s-iG6NKcEtauIa5loJCxG2IyWuFjogk

Formájuk alapján rendszerezték az agysejteket. Az agysejtek formáinak matematikai úton történő leírására és osztályozására dolgoztak ki új módszert svájci tudósok. Ezzel létrehozták az agy sejtjei és azok funkciói formális katalógusának alapjait. Csaknem száz éve próbálkoznak azzal a kutatók, hogy meghatározzák és ugyanúgy leírják a sejteket, ahogyan leírták az állat-és növényfajokat. A projectben most egy olyan matematikai módszert fejlesztettek ki, mellyel objektív módon osztályozhatóak az agy idegsejtjeinek formái – mondta Henry Markram,a Lausanne-i Műszaki Egyetem (EPFL) kutatója.

https://hvg.hu/tudomany/20190331_agysejtek_osztalyozasa_rendszerezes_matematikai_algoritmus

Meglepő struktúrát mutat az autista emberek agya. Az autisták gyakran visszatérő viselkedési mintázatokat mutatnak vagy problémáik vannak a többi emberrel való társas érintkezéssel. Autizmussal élők agyi vizsgálata során egy nemzetközi kutatócsoport arra jutott, hogy bizonyos agyi területeket különböző idegi kapcsolódási mintázatok jellemzik. Az új ismeretek új terápiás módszerek kidolgozásához vezethetnek. https://www.origo.hu/tudomany/20190319-erdekes-dolgot-figyeltek-meg-az-autistak-agyaban.html

Speciális nadrág segíthet a lábfájós betegeken. Az amerikai Purdue Egyetem kutatói elindították a klinikai tesztjét annak a különleges nadrágnak,ami hőterápiával segíthet a betegeken. A szakemberek egy olyan melegítőnadrágot fejlesztettek ki a krónikus lábfájdalommal küzdő betegeknek, ami segíthet csökkenteni a fájdalmat, de az izomsérülést szenvedett fiatalok számára is felgyorsíthatja a gyógyulást. Elkezdték nemrég a klinikai tesztelését a nadrágnak, aminek ötletét az űrhajósoktól kölcsönözték. A szkafander alatt ugyanis egy olyan nadrágot viselnek, amely segít melegen tartani a testüket, az egyetem fejlesztése pedig ugyanerre képes.

https://hvg.hu/tudomany/20190402_urhajos_ruha_melegito_nadrag

Bemutatták az Életmentő telefonos alkalmazást. Az Országos Mentőszolgálat budapesti központjában leplezték le a napokban azt az új alkalmazást, mely minden korábbinál gyorsabbá és egyszerűbbé teheti a mentőhívást a bajbajutottak számára. A balesetet szenvedettek, illetve vészhelyzetbe kerülteknek csak annyi a dolguk, hogy a készülékükön megnyomjanak egy virtuális gombot, és ezt követően a segítség késlekedés nélkül érkezik. Amikor valaki a megszokott módon felhívja a mentőket, sok idő elmegy azzal, hogy a diszpécser beazonosítja a telefonáló pontos tartózkodási helyét, amit adott esetben nem is tud megnevezni a balesetet szenvedett. Ezzel szemben az alkalmazás szuperpontos helymeghatározással rendelkezik, és a vészjelzés leadásával egy időben azonnal és automatikusan továbbítja a mentősöknek a koordinátákat, sőt, még épületen belüli helyzet meghatározásra is képes.

https://hvg.hu/tudomany/20190404_eletmento_alkalmazas_mentok_omsz_vodafone_segitseg_elsosegely_mentohivas?fbclid=IwAR3DPKgpG4XMvlieHiUCI-l7VgMeW_2btvELJ9FQjX4xfsWWkUbO_LIfHCk

Óriási bejelentésre készülnekcsillagászok. Nagy felfedezést tett az Európai Déli Obszervatórium (ESO), az eredményeket a napokban jelentik be. Részleteket nem árultak el, csupán annyit tudni, hogy a felfedezés a fekete lyukakkal kapcsolatos. A Tejút központi fekete lyukát (Sagittarius A*) fürkésző EventHorizonTelescope projektet abból a célból hozták létre, hogy elkészülhessen az első valódi fotó az univerzum egyik legrejtélyesebb objektumáról. A fekete lyukakat nem véletlenül nem sikerült idáig lencsevégre kapni: mivel az összes elektromágneses sugárzást – legyen szó a látható fény tartományáról, röntgen- és gammasugarakról, rádiójelekről – elnyelik, gyakorlatilag láthatatlanok az emberi szem és a különböző kutatóeszközök számára. Van azonban a fekete lyuknak egy része, ami kiszúrható, ezt a tartományt hívják eseményhorizontnak. E régióban a fény csapdába esik, már nem képes kiszabadulni az objektum elképesztő gravitációs vonzásából, és bár nehezen, de elméletileg meg lehet örökíteni.

https://www.origo.hu/tudomany/20190402-hatalmas-bejelentesre-keszulnek-a-csillagaszok.html

Tízszer erősebb a Nap mágneses mezeje, mint azt eddig számították - állapították meg a belfasti Queen's Egyetem és az Aberyst-wyth-i Egyetem kutatói. A felfedezés során David Kuridze, a Kanári-szigeteken lévő obszervatórium teleszkópjával figyelt meg egy különösen erős napkitörést, amely a Nap felszínének közelében történt 2017. szeptember 10-én. A kedvező körülményeknek hála, a kutatócsoport korábban nem tapasztalt pontossággal határozta meg a napkitörés mágneses mezejének erejét. A tudósok szerint felfedezésük megváltoztathatja a Nap közvetlen légkörében történő folyamatokról alkotott elképzeléseket - írja az egyik tudományos-ismeretterjesztő hírportál.

https://www.origo.hu/tudomany/20190402-tizszer-erosebb-a-nap-magneses-mezeje-mint-azt-eddig-szamitottak-mondjak-a-csillagaszok.html

Helikoptert küldenek a Marsra, már tesztelték is repülés közben. A NASA szakemberei szerint sikeres volt annak a helikopternek a tesztje, ami a marsi légkörben fog repkedni. Nem kell már sokat várni arra, hogy az amerikai űrhivatal útnak indítsa a legújabb Mars-járóját. A tervek szerint 2020-ban indul majd útnak, 2021-ben pedig már landolna is a Mars 2020 nevű szerkezet, aminek a kommunikációs műholdja már évek óta a vörös bolygó körül kering. A rendszerhez azonban egy másik eszköz is tartozik majd, egy olyan, amilyet eddig még egyszer sem használtak idegen bolygón: egy helikoptert.

https://hvg.hu/tudomany/20190329_nasa_marsi_helikopter_teszteles_video

Futóáramlatokat hoz létre a Jupiter az Európa hold óceánjában. A Jupiter mágneses mezeje áramlatokat idéz elő Európa nevű holdjának óceánjában - állapította meg egy francia kutatócsoport. Az egyik legrangosabb francia felsőoktatási intézmény kutatói találtak bizonyítékot arra, hogy a Jupiter mágneses mezeje futóáramlatokat okoz az Európa felszín alatti óceánjában - olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

https://www.origo.hu/tudomany/20190313-a-jupiter-magneses-mezeje-igen-eros.html

Oxigéntermelő algapavilon tisztíthatja meg a városok levegőjét. A légszennyezés az egész világban súlyos problémát jelent, erre próbál megoldást adni Miklósi Ádám algapavilonja, mely nemzetközi díjat nyert. A felmérések szerint a Föld lakosságának 92%-a él olyan helyen, ahol a levegő szennyezettsége túllépi az egészségügyi határértéket. A légszennyezés legalább olyan súlyos egészségügyi-környezeti probléma, mint a globális felmelegedés. Az emberi civilizáció által kibocsátott szén-dioxid közömbösítésében az óceánok és az erdők tudnának segíteni, a fák mennyisége azonban folyamatosan csökken az erdőirtás következtében. A légtisztító folyamatban a magyar tervező szerint még az algák (zöld tengeri növények) tudnának a segítségünkre lenni. Az algák ugyanis a többi növényhez hasonlóan fotószintetizálnak, oxigént termelnek, a kilégzéssel keletkező széndioxidot pedig megkötik.

http://impressmagazin.hu/oxigentermelo-algapavilont-tervezett-egy-magyar-epitesz-a-szmogos-varosok-legtisztitasara/?fbclid=IwAR0A0PeeVdC_KC6VN8Zuhxqqewsu8J6RvfYYHhMuVPZjx_OxS3OJNybZx4oÍrta Garfy on hétfő 08 április 2019 - 10:21:23 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0658 másodperc, 0.0191 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,040kb