Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/17. hét.

A tartalomból:

 

 

- Olajfaló létformákra bukkantak az óceán mélyén.

- Csak látszatra környezetbarát az elektromos autó.

- Sci-fibe illő eszközöket fejleszt a NASA.

- Vízpárát figyeltek meg a Holdon.

- Világrekordot állít fel egy női űrhajós.

- Nem károsítja tartósan az asztronauták egészségét a hosszú tartózkodás az űrben.

- A mesterséges intelligencia pontosabban felismeri a bőrrákot, mint az rvosok.

- Nyomtatással készítettek szívet izraeli tudósok.


 

 

 

Olajfaló létformákra bukkantak az óceán mélyén. Szakértők egy csoportja szénhidrogéneket fogyasztó mikrobákat talált a Föld legmélyebb helyén – írja az egyik tudományos lap. A Mariana-árokban különleges mikroorganizmusokból álló élővilág alakult ki, az elzártság miatt azonban ezidáig alig tanulmányoztak az ökoszisztémát.

 

https://24.hu/tudomany/2019/04/12/olajevo-bakterium-mariana-arok/

 

 

Csak látszatra környezetbarát az elektromos autó. Egy német tanulmány megkérdőjelezte az elektromos autók környezetbarát jellegét, mondván az csak papíron létezik, sőt, lényegében rosszabb hatással vannak a környezetre, mint a dízelautók. Christoph Buchal kölni fizikaprofesszor kollégáival készítette el a jelentést a Német Gazdaságkutató Intézet számára.

 

https://24.hu/tech/2019/04/18/elektromos-auto-kornyezetszennyezes-tesla/

 

 

Sci-fibe illő eszközöket fejleszt a NASA. A múlt héten ismertette a NASA innovációs programját, amelyben olyan úttörő koncepciókon dolgoznak majd, amelyek nagyban hozzájárulhatnak az űrkutatás fejlődéséhez. A projektben olyan terveket támogatnak, amelyek a Naprendszeren belüli és azon kívüli űrkutatást egyaránt nagyban segíthetik. A tervek közt több igen érdekes, valóban sci-fibe illő koncepció is található. Az egyik ilyen egy regenerációra képes űrruha, amely egyfajta második bőrként illeszkedik az asztronautákra.

 

https://24.hu/tudomany/2019/04/15/nasa-ureszkozok-niac/?fbclid=IwAR1K7PDgmTywmxEUBUdObV9AlIN7Egdksx3NKbUKA81fPgZscGRBgGotibM

 

 

Vízpárát figyeltek meg a Holdon. Elsőként sikerült meteorraj becsapódása nyomán felszabaduló és a ritka légkörrel elvegyülő vízpárát megfigyelni a Holdon. A megfigyelést bemutató tanulmány az egyik tudományos folyóiratban jelent meg, a meteorrajok becsapódása 2014. január 9-én, április 2-án, 5-én és 9-én történt. Az új ismeretek segíthetnek a többi között a kutatóknak a Holdon lévő víz múltjának megértésében, amely potenciális forrást jelenthet az égitesten végzendő, hosszú távú missziók során.

 

https://www.origo.hu/tudomany/20190416-meteoritbecsapodas-nyoman-felszabadulo-vizparat-figyeltek-meg-a-holdon.html

 

 

Világrekordot állít fel egy női űrhajós. Tizenegy hónapot tölt az űrben Christina Koch amerikai űrhajós, ami rekord lesz a maga nemében. Az asztronauta március óta teljesít szolgálatot a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), és ha minden jól megy, csak jövő februárban tér vissza, aminek - elmondása szerint - nagyon örül. A jelenlegi női rekord 288 nap az űrben.

 

https://www.origo.hu/tudomany/20190417-tizenegy-honapot-tolt-az-urben-egy-urhajosno-ami-rekord-a-maga-nemeben.html

 

 

Nem károsítja tartósan az asztronauták egészségét és testi állapotát a hosszú tartózkodás az űrben – állapították meg a Scott Kelly asztronautával és ikertestvérével, Markkal végzett tanulmányban. Scott Kelly csaknem egy évet töltött a Nemzetközi Űrállomáson (ISS). Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szerint a legnagyobb különbségek, melyek felmerültek Scott űrben tartózkodása során, mint például a megváltozott génaktivitás, a misszió lezárultával megszűntek.

 

https://www.origo.hu/tudomany/20190412-asztronauta-ikrekkel-tanulmanyoztak-a-hosszu-urutazas-hatasait.html

 

 

A mesterséges intelligencia pontosabban felismeri a bőrrákot, mint az orvosok – erre a következtetésre jutottak német kutatók, akik 12 németországi egyetemi klinika dermatológusait versenyeztették egy külön e célra kifejlesztett számítógépes programmal. A kísérletben részt vevő 157 bőrgyógyász közül csak hét szerepelt jobban, mint a számítógépes algoritmus, 14 orvos ugyanúgy teljesített, mint a mesterséges intelligencia, az orvosok nagy többsége, 137, pedig rosszabbul diagnosztizálta a rákot, mint az algoritmus – közölték az egyik szakfolyóiratban ismertetett kutatás végzői.

 

https://hvg.hu/tudomany/20190413_borrak_felismerese_orvos_ember_mesterseges_intelligencia

 

 

Nyomtatással készítettek szívet izraeli tudósok. A tudósok eddig egyszerű szöveteket tudtak csak létrehozni 3D-nyomtatással, most azonban egy kisebb szívet is sikerült. Olyan anyagból készült, amely segíti a befogadását. Először nyomtattak egy teljes szívet háromdimenziós nyomtatással izraeli tudósok. A miniatűr szív létrehozásához emberi szöveteket használtak – közölték a Tel-avivi Egyetem kutatói. "Ez az első alkalom, hogy bárki, bárhol sikeresen megtervezett és kinyomtatott egy teljes szívet tele sejtekkel, véredényekkel és kamrákkal" – mondta el TalDvir professzor, a kutatás vezetője.

https://hvg.hu/tudomany/20190415_3d_nyomtatas_sziv_izraeli_kutatok_tel_avivÍrta Garfy on szombat 20 április 2019 - 17:52:09 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0484 másodperc, 0.0105 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,007kb