Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/19. hét.

A tartalomból:

 

- Múmiákkal teli sírt találtak Egyiptomban.

- A Bibliát igazoló leletekre bukkantak Izraelben.

- Méhek helyett már drónokkal végzik a gyümölcsfák beporzását.

- Egy édesítőszer csökkentheti a Parkinson-kór tüneteit.

- 30 éven át fejlesztették, bevetik a malária elleni védőoltást.

- Új típusú hemoglobint fedeztek fel.

- Apró mágneses robotok szállíthatják a gyógyszert a tumorok belsejébe.

- Életet menthet a magyar fejlesztésű mini EKG.

- Beszéddé alakítja a gondolatokat egy új technológia.


Múmiákkal teli sírt találtak Egyiptomban. Olasz és egyiptomi régészek mintegy 34 múmiát azonosítottak egy ókori sírban, a dél-egyiptomi Asszuánban. A maradványok az időszámítás előtti 6. és az időszámítás szerinti negyedik század közötti periódusból származnak. Az emberi maradványok mellett a régészek agyagedényeket, festett halotti maszkokat, fából készült szobrokat, a mumifikáláshoz használt vázákat és egy holttestek szállítására használt hordágyat is feltártak.

https://24.hu/tudomany/2019/04/29/okori-egyiptom-regeszet-asszuan/

A Bibliát igazoló leletekre bukkantak Izraelben. Hatalmas, 3000 éves várfalat azonosítottak Lakisban, Izrael középső részén. Joszef Garfinkel, a Héber Egyetem munkatársa és a feltárás vezetője szerint a felfedezés alátámasztja a Biblia azon adatát, mely szerint az időszámítás előtti 10. században egy erős Júdai Királyság működött. Az izraeli régészek régóta vitatkoznak arról, hogy mekkora volt a jelentősége a Bibliában leírt államnak Dávid király, majd fia, Salamon, illetve Salamon fiának uralkodása alatt. Mivel eddig nem támasztották alá egyértelmű régészeti bizonyítékok az első zsidó királyságot, sok szakértő szkeptikus volt az állam létezésével kapcsolatban, míg más kutatók szerint a szöveg többé-kevésbé valóságos tényeket írt le. Azt ugyanakkor az eddig azonosított maradványok alapján mindkét tábor elismeri, hogy az időszámítás előtti 9-8. században egy erős központi hatalommal rendelkező, Jeruzsálemből irányított királyság működött a Júdeai-hegységben és dombságon.

https://24.hu/tudomany/2019/04/26/judai-kiralysag-regeszet/

Méhek helyett már drónokkal végzik a gyümölcsfák beporzását. A mesterséges beporzást végző drónok tömeges alkalmazása segít Kína északnyugati részén a gyümölcstermelők számára, hogy április végén és május elején kihasználják a prémium gyümölcsnövények teljes virágzási időszakát.

https://www.origo.hu/gazdasag/20190426-mehek-helyett-mar-dronokkal-vegzik-a-gyumolcsfak-beporzasat-kinaban.html

Egy édesítőszer csökkentheti a Parkinson-kór tüneteit. Egy gyakran használt édesítőszer, a mannitol segítheti a Parkinson-kór, és más idegrendszeri betegségek kezelését izraeli tudósok szerint. A mannitol az élelmiszeriparban is használt mesterséges édesítőszer, amely megtalálható a többi között a cukormentes rágókban és édességekben is, de használják csomósodást gátló anyagként is. Nem ismeretlen az orvosi felhasználása sem, más édesítőszerekhez, például a xilithez hasonlóan.  Az egyik tudományos szaklapban megjelent cikk szerint a mannitol további célokat is szolgálhat. A Tel-Aviv-i Egyetem kutatóinak eredményei szerint az édesítőszer alkalmas lehet a Parkinson-kór kezelésére is.  A Parkinson-kór kialakulása ugyanis összefüggésben van az ún. alfa-szinuklein fehérjék túlzott felhalmozódásával az agyban, az édesítőszer pedig éppen ezt a folyamatot gátolja meg, tehát hasonlóan az élelmiszeripari szerepéhez gátolja a csomósodást.

http://www.ma.hu/eletmod.hu/188313/Edesitoszerrel_a_Parkinsonkor_ellen

30 éven át fejlesztették, bevetik a malária elleni védőoltást. Hamarosan indul az az oltókampány, ami a kenyai, a malawi és a ghánai gyerekeknek jelenthet esélyt a maláriával szemben. A világ első, gyermekek számára kifejlesztett malária elleni oltásától nagyon sokat várnak a kutatók. Az oltóanyag lényege, hogy az immunrendszert arra készteti, támadja meg a szúnyogcsípéssel a szervezetbe bejutó parazitát.

https://hvg.hu/tudomany/20190423_malaria_vedooltas_rtss_oltoanyag

Új típusú hemoglobint fedeztek fel. A Bonni Egyetem tudósai új hemoglobint azonosítottak, melynek segítségével végre sikerült megnyugtatni egy apát és fiát: nem szenvednek súlyos szívbetegségben. A két meglepő esetet és az új felfedezést az egyik tudomány lap közölte.

https://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/uj_hemoglobin_arulkodik_a_szivbetegsegrol/20080416114807

Apró mágneses robotok szállíthatják a gyógyszert a tumorok belsejébe. Olyan apró mágneses robotokat fejlesztettek ki amerikai mérnökök, amelyek a baktériumokhoz hasonlóan ki tudnak lépni a véráramból, hogy gyógyszert szállítsanak a tumorba vagy a betegség uralta területre. Az egyik tudományos lapban bemutatott tanulmányban a kutatók arról számoltak be, hogy a baktériumok által inspirált robotok átlépik a vérerek falát, amely a hatóanyagok nanorészecskéi számára az elsődleges akadályt jelenti.

https://www.origo.hu/tudomany/20190429-apro-magneses-robotok-szallithatjak-a-gyogyszert-a-tumorok-belsejebe.html

Életet menthet a magyar fejlesztésű miniEKG. A hirtelen szívmegállás világszerte vezető halálok, amelynek túlélési aránya mindössze 10 százalék, míg a stroke a második helyen áll. Ezeket szűrhetjük ki, vagy legalábbis ezek esélyeit jelezheti előre a magyar találmány. Magyarországon jelenleg évente 40-50 ezren kapnak szélütést. Az esetek harmadában a stroke közvetlen kiváltó oka az úgynevezett pitvarfibrilláció, amely EKG-val felismerhető és kezelhető. Ebben, mármint a korai felismerésben segíthet egy hitelkártya méretű szerkezet, melyet hazai fejlesztők alkottak meg és ami egy okostelefon segítségével akár a munkahelyünkön, is egy perc alatt elvégezhet rajtunk egy sor vizsgálatot.

https://www.origo.hu/techbazis/20170929-mobilos-ekg-masina-magyar-fejlesztoktol.html

Beszéddé alakítja a gondolatokat egy új technológia. A szélütés vagy más egészségügyi ok miatt beszédképtelenné vált pácienseknek nyújthat reményt az agyi jeleket szintetikus beszéddé alakító új technológia, amelyet amerikai kutatók fejlesztettek ki. A Kaliforniai Egyetem tudósai elektródákat ültettek önkéntesek agyába és dekódolták a beszédközpont jeleit, majd a beszédszervek – ajkak, állkapocs, nyelv és gégefő – számítógép által szimulált verziói segítségével beszédet hoztak létre. A beszéd többnyire érthető volt, egyes részeken némiképp elmosódott. (Meghallgatjuk majd)

https://hvg.hu/tudomany/20190428_agyi_jeleket_szintetikus_beszed_alakitas_technologia

Írta Garfy on vasárnap 05 május 2019 - 17:00:00 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0664 másodperc, 0.0097 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,014kb