Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/20. hét.

A tartalomból:

 

- Feltalálták a korlátlanul újrahasznosítható műanyagot.

- Kiderülhet, honnan jön az univerzum aranykészlete.

- Már sejtik a tudósok, hová tűnt a Mars felszínéről az összes víz és az élet.

- Szénmentes héten van túl Nagy Britannia.

- A Bibliát igazolja egy ókori kőtábla.

- A nők agya fiatalabb, mint az életkoruk.

- Fontos a mesehallgatás a gyerekek életében.

- Lekottázták a Pí-t, az eredmény pedig meglepően szép.


Feltalálták a korlátlanul újrahasznosítható műanyagot. A Berkeley Laboratory kutatói olyan műanyagot fejlesztettek ki, amit többször is újra lehet hasznosítani. A környezetvédelem egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan tudunk megálljt parancsolni annak a temérdek műanyag szemétnek, ami elárasztja a bolygót. Az egyik lehetséges kiút, hogy olyan baktériumokat "szabadítunk el", amik műanyaggal táplálkoznak, de ez lassú folyamat. Az amerikai Berkeley Laboratory kutatói most egy olyan műanyagot fejlesztettek ki, ami teljes mértékben újrahasznosítható. A PDK nevet viselő anyag legfontosabb tulajdonsága, hogy molekuláris szintig lehet "szétbontani", majd újra "összerakni", hogy az eredeti helyett egy másik szerkezetű, színű és alakú anyagot kapjunk, ami sem tartósságában, sem minőségében nem különbözik az eredetitől.

https://hvg.hu/tudomany/20190507_tudomany_muanyag_ujrahasznositasa_kornyezetvedelem

Kiderülhet, honnan jön az univerzum aranykészlete. Tudósok évek óta próbálják megérteni, hogyan keletkezhettek az univerzum nehezebb elemei – azt tudjuk, hogy a könnyebbek, mint a szén vagy az oxigén, esetleg a vas, a csillagok belsejében jönnek létre, azután szupernóva-robbanás során lökődnek ki az univerzumba. A nehezebb elemekről viszont eddig nincsenek pontos ismereteink, de egy friss kutatás szerint akár kollapszárokból, vagyis gyorsan pörgő, óriási csillagokból is kialakulhatnak, ahogy azok fekete lyukká tömörülnek, miközben külső rétegeik egy nagyon különleges típusú szupernóvává alakulnak át...  Egyelőre a Columbia Egyetem kutatóinak felvetése még nem teljesen bizonyított, szükség lesz további vizsgálatokra ahhoz, hogy bizonyossággal ki lehessen jelenteni: a kollapszárok gyártják a legtöbb aranyat az univerzumban – de az elmélet és a korai kutatások bizakodásra adnak okot.

https://24.hu/tudomany/2019/05/09/kollapszar-hipernova-arany-fekete-lyuk-univerzum-kepzodes/

Már sejtik a tudósok, hová tűnt a Mars felszínéről az összes víz és az élet. Úgy látszik, az Opportunity nevű Mars-járó végleges meghibásodása nem volt hiábavaló, a porvihar után ugyanis egy nagyon fontos dolog derült ki. Jócskán túllépve az eredetileg gondolt időkeretet, az Opportunity nevű Mars-járó még 2018-ban is dolgozott anélkül, hogy bármi megzavarta volna a kis robotot ebben. Azután jött a nagy porvihar, és gyakorlatilag minden megváltozott. A napelemeit vékony porréteg lepte el, ami miatt nem tudott energiához jutni, így idén februárban a NASA (hivatal) szakemberei végső búcsút vettek tőle. A kutatók szerint azonban nem az Opportunity volt az egyetlen áldozata a marsi időjárásnak. A tudósok úgy vélik, a vörös bolygónak egykor vastag légköre volt, a felszínének 20 százalékát pedig víz borította. A Mars a múltban azonban elveszítette a mágneses mezejét, így nem sok minden tudta megvédeni a napszéltől. Emiatt a légköre jelentős részét elveszítette a planéta. A felszínen lévő víz ezek után már teljesen kiszolgáltatottá vált, és ahogy azt az ExoMars nevű műhold adatai alapján gondolják, a bolygó felszínén dúló porviharok is hozzájárultak az óceánok és tavak elvesztéséhez. Míg a vízrészecskék normál esetben 20 km-es magasságban találhatók meg a légkörben, a mostani porvihar után már 80 km-en is érzékelte a víz molekuláit az ExoMars.

https://hvg.hu/tudomany/20190506_mars_porvihar_viz_a_marson_elet_a_marson

Szénmentes héten van túl Nagy Britannia. Az ország történetében először fordult elő, hogy egy teljes héten keresztül szén nélkül állították elő az elektromos áramot. A Nemzeti Hálózati Elektromos Rendszerüzemeltető (National Grid ESO) bejelentése szerint 2019. május 1-én délután egyetlen szénerőmű sem dolgozott, és még egy hétig nem használtak szenet áramtermelésre – írja az egyik tudományos lap.

https://ng.hu/tudomany/2019/05/10/szenmentes-heten-van-tul-nagy-britannia/

A Bibliát igazolja egy ókori kőtábla. A felfedezés azt sugallja, hogy Bálák király, az eddig csak a Bibliából ismert személy valóban létezett. Kutatók egy csoportja az időszámítás előtti 9. századból származó Mésa-sztélét tanulmányozva arra jutott, hogy a kőtábla tartalmazhatja Bálák nevét – számol be az egyik tudományos lap. A sztélé jelekkel, vagy felirattal ellátott kőtábla. A töredezett, moábi szöveggel ellátott bazalttábla az 1800-as években került elő a jordániai Dhibannál. A leletet jelenleg a Louvre-ban őrzik. A 34 fennmaradt sor Mésamoábi király Izrael felett aratott győzelmét meséli el. Az új vizsgálatban az Israel Finkelstein, a Tel Aviv-i Egyetem munkatársa által vezetett szakértők nagy felbontású képeket készítettek a szövegről, hogy jobban kivehessék a betűket.

https://ng.hu/kultura/2019/05/06/a-bibliat-igazolja-egy-okori-kotabla/

A nők agya fiatalabb, mint az életkoruk. A Washington Egyetem kutatói szerint ez magyarázatot adhat arra, hogy miért marad hosszabb ideig mentálisan frissebb a nők agya, mint a férfiaké. Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában közzétett tanulmányukban a kutatók 205 ember agyát tanulmányozták PET CT képalkotó eljárással.

 https://ng.hu/tudomany/2019/02/06/a-nok-agya-fiatalabb-valodi-eletkoruknal/

Fontos a mesehallgatás a gyerekek életében. Mintegy 1,4 millióval több szót hallanak ötéves korukig azok a gyerekek, akiknek szülei naponta öt könyvet is elolvasnak nekik, mint azok, akiknek szülei soha nem olvasnak mesét – állapították meg az Ohiói Egyetem kutatói. Ez a több mint "egymilliós szószakadék" kulcsfontosságú a gyerekek szókincsének és olvasási készségének fejlődése szempontjából. Azok a gyerekek, akiknek csak napi egyetlen könyvet olvasnak, mintegy 290 ezerrel több szót hallanak ötéves korukra, mint azok, akiknek szülei, gondozói nem olvasnak rendszeresen nekik – derült ki az egyik tudományos folyóiratban közzétett tanulmányból.

https://hvg.hu/tudomany/20190408_gyerekek_meseolvasas_mesek_szokincs

Lekottázták a Pí-t, az eredmény pedig meglepően szép. Kinek ne lenne ismerős matematika tanulmányaiból a görög ábécé Pí betűjével jelölt számsor, amit két tizedesjegy pontossággal alighanem mindenki fel tud idézni: 3,14. A Pí–nek nemzetközi világnapja is van: adódik, március 14-e. A – (pí) egy matematikában és fizikában használt valós szám, értéke egészen pontosan nem meghatározható. A “Pí” a kör kerületének és átmérőjének hányadosa. Mivel irracionális szám, tizedestört alakja végtelen, számjegyei nem ismétlődnek periódikusan. Archimédész görög tudós 22/7 alakban használta. David Macdonald volt az, aki ötven tizedesig lekottázta a Pí értékét, és zongoradarabot írt úgy, hogy a billentyűket számértékekkel látta el.

https://papageno.hu/intermezzo/2018/03/lekottaztak-a-pi-t-az-eredmeny-pedig-meglepoen-szep/

Írta Garfy on vasárnap 12 május 2019 - 17:04:57 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0924 másodperc, 0.0268 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,015kb