Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019.21.heti adása

A tartalomból:

 

- Egyre jelentősebb lehet a klímaváltozás hatása.

- Jó hír: nem jelent azonnali veszélyt az európai édesvizekben lévő mikroműanyag.

- Ígéretes felfedezés: köpenyanyag segíthet megismerni a Holdat.

- Magyar szakemberek is közreműködnek az űr megtisztításában.

- A zsugorodás okozhatja a holdrengést.

- Üzembe helyezték az egyciklusú lézerrendszert Szegeden.

- Napok helyett 1 órán belül meglehet a laboreredmény egy új gyorsteszttel.

- Telített zsírokban rejlik az elhízás és a depresszió kapcsolata.

- Minél előbb el kell távolítani a kullancsot

Egyre jelentősebb lehet a klímaváltozás hatása. A klímaváltozás gyakoribbá, hatásában pedig szélsőségesebbé teszi azt az időjárási helyzetet, ami a napokban 31 fokra fűtött egy sarkköri területet. A Földet körülvevő vékony gázréteg, a légkör a fizika törvényeinek engedelmeskedve állandó mozgásban van, folyamatosan változik. Legfőbb hajtóerőként nagyon leegyszerűsítve a nehézségi erőt, a légnyomáskülönbségeket, a bolygó forgásából származó eltérítő erőt, a súrlódást és a napsugárzás hatására létrejövő hőmérsékleti különbségeket említhetjük. Alapvetően globális szintű folyamatokról van szó, amelyeket a helyi viszonyok befolyásolnak, árnyalnak, legyen szó kontinensnyi, óceánnyi vagy akár csak egy fél megyényi területről – hatásuk is persze ennek függvényében érvényesül. A lényeg viszont, hogy az általunk nap mint nap, óráról órára érezhető időjárás (hőmérséklettel, csapadékkal, széllel együtt) a légkör adott helyen és időben fennálló állapota. És itt jutunk el oda, hogy miért mértek 31 fokot Oroszország egyik sarkvidékhez közeli mérőállomásán a napokban, 35,5 fokot Spanyolországban, miközben Kelet-Európában még 20-at sem mutattak a hőmérők? Részletek a műsorban.

https://24.hu/tudomany/2019/05/15/idojaras-klimavaltozas-meleg-sarkkor-31-fok/

Egy jó hír, nem jelent azonnali veszélyt az európai édesvizekben lévő mikroműanyag. Az egyik svájci kutatóközpont munkatársai elsőként becsülték meg annak kockázatát, milyen veszélyt jelentenek az apró műanyagrészecskék az édesvízben élő halak és más organizmusok számára.

https://www.origo.hu/tudomany/20190514-egyelore-nem-jelent-akut-veszelyt-az-europai-edesvizekben-levo-mikromuanyag.html

Magyar szakemberek is közreműködnek az űr megtisztításában. Az Európai Űrügynökség (ESA) CleanSpace programjának egyik célja a világűr megtisztítása az űrszeméttől, a projekt keretében egy magyar cég az űreszközök dokkolását segítő infravörös és foszforeszkáló jelzőfények fejlesztését végzi. A program fontos eleme, hogy a majdani automata takarítóműholdak könnyen és biztonságosan meg tudják közelíteni az eltakarítandó, űrszemétnek számító, működésképtelen műholdakat.

https://www.origo.hu/tudomany/20190514-uj-magyar-fejlesztes-a-vilagur-megtisztitasat-celzo-projektben.html

Ígéretes felfedezés: köpenyanyag segíthet megismerni a Holdat. Köpenyanyagra utaló bizonyítékot találtak a Hold távoli oldalán: a Csang'o-4 kínai űrszonda mérései a Hold köpenyéből származó anyag jelenlétét jelezték. A Csang'o-4 űrszonda januárban landolt a Kármán Tódor magyar-amerikai fizikusról, repülőmérnökről elnevezett 180 kilométer széles Von Karman-kráterben és útnak indította a Jade Nyúl 2 (Yutu-2) elnevezésű holdjárót. Ez a kráter a 2300 kilométer széles Déli-sark-Aitken-medencében fekszik a Hold távoli oldalán.

https://www.origo.hu/tudomany/20190516-kopenyanyagra-utalo-bizonyitekot-talaltak-a-hold-tavoli-oldalan.html

A zsugorodás okozhatja a holdrengést. Még ma is tektonikus aktivitást mutat a Hold – erre utal az Apollo-missziók korában történt egyik holdrengés adatainak elemzése. A 28 feljegyzett rengésből nyolc geológiai szempontból fiatalnak számító törészónák közelében történt – állapították meg a washingtoni Smithsonian Intézet elemzői. A Hold keletkezése után lehűlt, majd zsugorodott, mint ahogyan a szőlőszemből mazsola válik. A Hold felszíne, amely nem olyan elasztikus, mint a szőlőszem héja, eközben többször összetöredezett és ezernyi sziklaszirt képződött. A NASA (hivatal) LRO nevű szondája nagyjából tíz évvel ezelőtt geológiailag viszonylag fiatal töréseket fedezett fel. Azt azonban nem tudták, pontosan mikoriak ezek a képződmények és mikori az aktivitás. A híres Apollo 12-es, 14-es, 15-ös és 16-os holdmisszió asztronautái négy szeizmométert hagytak hátra a Föld kísérőjén, ezek feljegyezték a Hold szeizmikus aktivitását.

https://hvg.hu/tudomany/20190513_holdrenges_tektonikai_aktivitas_apollo_program_nasa

Üzembe helyezték az egyciklusú lézerrendszertSzegeden. Befejeződött a szegedi ELI-ALPS lézeres kutatóintézet egyciklusú (SYLOS) lézerrendszerének összeszerelése és próbaüzeme, a berendezést szerdán indították el. ELI-ALPS egy olyan, optikai lézereken alapuló egyedülálló kutatóintézet, amely alap- és ipari kutatások számára a lehető legnagyobb ismétlési frekvenciával biztosít a lehető legrövidebb, akár attoszekundumos (10-18s) időtartamú fényimpulzusokat a terahertzestől a röntgensugárzásig terjedő széles tartományban. A központ és benne a teljesen egyedülálló új berendezés a világ összes lézerfizikusát szolgálja majd.

https://www.origo.hu/tudomany/20190515-befejezodott-a-szegedi-elialps-egyciklusu-lezerrendszerenek-uzembe-helyezese.html

Napok helyett 1 órán belül meglehet a laboreredmény egy új gyorsteszttel. A bakteriális fertőzéseket kimutató gyorstesztet fejlesztettek ki amerikai kutatók. Az új eszköz segítségével az eddigi idő töredéke alatt kimutathatóak a mintában lévő kórokozó baktériumok, ez lehetővé teszi a minél előbbi reagálást, nem kell napokig várni a laboreredményekre. Az amerikai tudományos akadémia lapjában bemutatott megközelítés abban különbözik a hagyományostól, hogy az egyes sejteket vizsgálja. A műszer mikrotechnológiai módszerekkel felismeri a baktériumsejteket, és formájuk alapján kategorizálja őket.

https://hvg.hu/tudomany/20190513_bakterialis_fertozeseket_kimutato_gyorsteszt_laboreredmeny

Telített zsírokban rejlik az elhízás és a depresszió kapcsolata. Az elhízást és a depressziót már régóta összekapcsolták a kutatók, és a korábbi klinikai vizsgálatok is igazolták, hogy szoros az összefüggés a két állapot között. Eddig azonban leginkább arra fókuszáltak, hogy a túlsúly hogyan okoz melankóliát. A szakemberek most azonban ezt fordítva is megvizsgálták.

https://www.origo.hu/tudomany/20190514-a-telitett-zsirok-magyarazhatjak-az-elhizas-es-a-depresszio-kozotti-kapcsolatot.html

Minél előbb el kell távolítani a kullancsot. A testben talált kullancsot minél hamarabb el kell távolítani, mert a betegségek kialakulásában nagy jelentősége van annak, hogy mennyi idő telik el a csípés és az eltávolítás között –figyelmeztetnek a szakemberek. Ha valaki kirándulás közben veszi észre a kullancsot, nem érdemes megvárnia, amíg hazaér, inkább azonnal - akár körömmel is - távolítsa el azt.

https://www.origo.hu/tudomany/20190513-a-kullancsot-minel-hamarabb-el-kell-tavolitani.html?utm_source=fb_origotudomany&utm_medium=whatever&utm_campaign=tudomany&fbclid=IwAR39mkWiI_g15LumFlKfju3Y9EiP04G5EyxMgcMTsHMLUgDu1RkeFkPVBI4

Írta Garfy on szombat 18 május 2019 - 19:38:46 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0761 másodperc, 0.0233 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,017kb