Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 2019/24. hét.

- Sikerült bizonyítani Stephen Hawking jóslatát a fekete lyukakról.

- Jöhet az új tervezésű, környezetkímélő repülőgép.

- Itt az áramtermelő szobabicikli.

- Érkezik a levegő nélküli autógumi.

- Okos-tankönyv segíti a tanulást.

- Pumpáló szívtapasz segíthet a szívrohamon átesetteken.

- Forradalomi módszer jöhet a rákgyógyításban.

 


Sikerült bizonyítani Stephen Hawking jóslatát a fekete lyukakról. (A fekete lyuk a téridő olyan tartománya, ahonnan az erős gravitáció miatt semmi, még a fény sem tud távozni.) A fizikus 45 évvel ezelőtt írta le a róla elnevezett sugárzást, ami a fekete lyukakból származhat. Most egy lépéssel ismét közelebb kerültünk ahhoz, hogy bebizonyítsák: létezik a Hawking-sugárzás. Egy nagyon fontos elméletet állított fel a fekete lyukakról: miközben vizsgálta őket, arra jutott, hogy léteznie kell egy olyan feketetest-sugárzásnak, amely kvantummechanikai jelenségek miatt a fekete lyukak eseményhorizontjának környezetében jön létre. Az elméletben leírt, de soha be nem bizonyított jelenséget Hawking-sugárzásnak nevezték el. Csakhogy bizonyítani nem nagyon lehet, a csillagászok ugyanis nem tudnak annyira közel férkőzni a fekete lyukhoz, hogy kiderüljön az igazság. Az izraeli Technion Műszaki Intézet kutatói viszont egy olyan kísérletet végeztek, amely bebizonyította: Hawkingnak igaza volt.

https://hvg.hu/tudomany/20190603_stephen_hawking_fekete_lyuk_hawking_sugarzas?fbclid=IwAR1EqJWIBVv_X_CUsYOJ1e4yyAReS0FcjNc7H7uu1o11ZVxYEdlgsR_SAHU

Jöhet az új tervezésű, környezetkímélő repülőgép. Az utastér, a csomagtér és az üzemanyagtankok egyaránt a gép két szárnyába kerülnek a forradalmian új dizájnnak köszönhetően a "Flying V", azaz "Repülő V" nevű utasszállító gépben.  Az új gép ötletét a berlini Technical University egyik diákja, Justus Benad találta ki, és ő is tervezte meg az alapját, amelyet azután a holland mérnökök továbbfejlesztettek. Mostanra kész a gép teljes tervrajza, azzal, pedig, hogy beszáll a fejlesztésbe az egyik holland légitársaság, elkezdhetik építeni a makettjét is.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-szarnyakban-fognak-ulni-az-utasok-a-klm-uj-kornyezetkimelo-repulogepeben/

Itt az áramtermelő szobabicikli. Napi egy óra biciklizéssel fedezhető egy lakás alapvető energiaszükséglete. Az új eszköz nem csak környezetbarát, hanem egészséges is. Az elektromos áramot termelő szobabicikli ötletgazdája egy indiai üzletember, aki vagyona 99%-át olyan globális problémák leküzdésére adományozza, mint az energiaválság, vagy az ivóvízhiány. Az elsősorban fejlődő országok számára kifejlesztett eszközt tízezer szegény indiai család otthonába juttatják el ingyen.

http://impressmagazin.hu/uj-talalmany-az-aramtermelo-szobabicikli/

Érkezik a levegő nélküli autógumi. A levegő nélküli gumiabroncs nem új ötlet, és nem azért, mert régen tömör gumin gurultak az első automobil-szerű járművek is. A gumiabroncsgyártó cégeknél többször előkerült már a koncepció, azonban eddig a tömegtermelés elmaradt. Volt korábban egy hasonló koncepció, amelyről 2014-ben úgy döntöttek, gyártani fogják, azonban nem autók számára, hanem a rakodógépek és a fűnyírók néhány típusára. Az egyik francia vállalat most megint előjött egy újabb, nem pneumatikus rugózású abronccsal. Ez úgy van kialakítva, hogy ne csak az autó tömegét viselje el, hanem megfelelő tapadást és a nagy sebességnél is megfelelő rugalmasságot biztosítson. Az új gumiabroncs ugyanazt az alapötletet használja, mint a pár évvel ezelőtti, ahol a központi rész egy alumíniumból készült tárcsából állt, és a futófelület és a tárcsa között gumiból és üvegszál erősítésű gyantából álló lamellák voltak. A cég szerint, ha terveik tarthatóak, 2024-re feltűnhet a levegő nélküli autógumi.

https://hvg.hu/cegauto/20190605_michelin_uptis_levego_nelkuli_gumiabroncs?fbclid=IwAR1ZH0LL1cmQjT2Vt2RRwD99ENZ2fE5lajV81ChmW9B6xl3AZflA7i1ugmA

Okos-tankönyv segíti a tanulást. Különleges megoldással rukkolt elő a Debreceni Egyetem: hazánkban elsőként adott ki digitális tartalmakat rejtő nyomtatott tankönyvet. Az orvostanhallgatók harmadik évezredbeli igényeit szolgálja a debreceni Általános Orvostudományi Kar Nukleáris Medicina tankönyve.  Az országban egyedülálló szakkönyv egy itthon eddig még soha nem használt, újszerű technológia alkalmazásával egyesíti kétféle adathordozó előnyeit. A fiatalok elsősorban az interneten vagy digitális anyagokban keresik a választ felmerülő kérdéseikre, a nyomtatott könyvek használata visszaszorulóban van. Ugyanakkor a diákok a rendszerezett tudás elsajátítására ma is előnyben részesítik a nyomtatott, áttekinthető, aláhúzásokkal, megjegyzésekkel gyorsan kiegészíthető anyagokat – mondta a Varga József az egyetem docense. A szakember szerint nagy igény volt egy ilyen tankönyvre. Olyan megoldást találtak, amely segítségével a jobban tanulható nyomtatott ismeretanyagot össze lehetett kapcsolni a digitális tartalommal.

http://medicalonline.hu/informatika/cikk/okostankonyv_debrecenben

Pumpáló szívtapasz segíthet a szívrohamon átesetteken. A szívroham okozta károsodás helyreállításában segíthet a "pumpáló tapasz", amely több millió élő, lüktető őssejtet tartalmaz. A 3-szor 2 centiméteres tapaszt, amelyet a páciens saját sejtjeiből nevelnek laboratóriumban, a beteg szívére varrják, majd a szövet önmagától változik egészséges, működő izommá. A tapasz emellett olyan vegyületeket bocsát ki, amelyek segítenek a meglévő szívsejtek regenerálódásában. A tapasz működését nyulakon vizsgálták, és az eredmények szerint biztonságos volt - mondták el egy manchesteri szívgyógyászati konferencián az Imperial College London szakértői.

https://www.origo.hu/tudomany/20190604-emberek-gyogyitasara-is-alkalmas-a-pumpalo-szivtapasz.html

Forradalomi módszer jöhet a rákgyógyításban. Egyes kutatók meg vannak győződve arról, hogy hamarosan a fertőző betegségekhez hasonlóan lesz legyőzhető a rák. Ma már tudjuk, hogy 25 ezer génünk van, és azt is, hogy ebből megközelítőleg 600 olyan, amelynek a hibája lehet felelős a daganatok kialakulásáért – mondta el Peták István kutatóorvos. Ezeket ma minden betegnél meg lehet határozni. A génhibák kétféle módon támadhatók: az egyik az úgynevezett célzott terápia, amely kikapcsolja a hibás gént, illetve az általa kódolt hibás jelátviteli fehérjét. A másik lehetőség az immunrendszer azon képességének kihasználása, hogy képes felismerni a hibás gént, hibás fehérjét – mint idegen antigént –, és afehérjét termelő daganatot el tudja pusztítani. Az amerikai James P. Allison és a japán HondzsoTaszakutavalyazért kapott orvosi Nobel-díjat, mert rájöttek, hogy vannak olyan betegek, akiknek a daganatában lévő hibás géneket valóban felfedezi az immunrendszer, de maguk a tumorok olyan fehérjéket termelnek, amelyek azt üzenik az immunsejtnek, hogy „meg kell halnia”. Az érintett betegek esetében ezek a fehérjék felelősek azért, hogy az immunrendszer nem működik. Ma már ezen – az immunrendszert gátló – fehérjék ellen is vannak célzott kezelések.

A kutatók szerint a forradalom abban is jelentkezik, hogy amíg korábban egy évtized alatt összesen tíz-húsz új terápiát törzskönyveztek, az elmúlt öt évben 63-at, csak tavaly pedig 15-öt. Hihetetlen mértékű a fejlődés2003 óta, míg akkoriban például a tüdődaganatos betegek 5-10 százalékánál alkalmazhattak célzott kezelést, ma már e betegek 50 százaléka kaphat célzott vagy immunterápiát.

http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/forradalom_a_rakgyogyitasban

 

Írta Garfy on szombat 08 június 2019 - 13:46:33 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.0754 másodperc, 0.0152 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,017kb