Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Üdvözlés

szep.png

 szep.png szepmulat.png

Üdvözlünk minden kedves zeneszerető hallgatót oldalunkon.

A rádiót azok kedvéért hoztuk létre, akik Magyarországon, illetve határainkon kívül élnek.

Ha Magyar vagy és szereted a zenét, látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!
Zenei repertoárunk a 70.-es 80.-as 90.-es évek legkedveltebb magyar és külföldi slágerei.

Rádiónk Tagja a
Szabadrádiók Magyarországi Szervezetének.

Figyelem: Megjelent a rádió falinaptára.Töltsd le és nyomtasd ki.

Várjuk olyan vállalkozó szellemű hölgyek és urak jelentkezését, akik szeretnének műsorvezetők lenni.
Jelentkezz a Nosztalgia rádióba.
Elvárások.
Legalább 512 kb/s feltöltési sebességű internet, számítógép ismeret, jó beszédkészség.
Ha ki szeretnéd próbálni mit tudsz,
jelentkezz te is oldalunkon,
a jelentkezési lap kitöltésével!

hangok.gif

Nosztalgia Rádió - MyOnlineRadio.hu
 
 
 
 
 
Hallgatás

A lejátszó autómatikusan indul. Gépre telepített lejátszón az alábbi linket másold be:

Főadás: http://137.74.85.85:7230/live.mp3

Mulatós: http://137.74.85.85:7230/mulatos.mp3

Instrumental (időszakos):

Radio Hongrie – Applications Android sur Google Play


A műsor az Online média boxban is hallgatható mobiltelefonról
Nosztalgia
Listen on Online Radio Box
Mulatós csatorna
Listen on Online Radio Box

 
 
 
 
 
Rádió chat

Kedves drága hallgatóink. A chet oldalunk megújult. Kísérletileg itt tudunk beszélgetni a jövőben.

Bejelentkezés többféle közösségi portál profilotokkal lehetséges. Nem kell a rádió weboldalán feleslegesen regisztrálni. Jó szórakozást kívánunk.

 
 
 
 
 
Tudomány mai állása 39. hét.

A tartalomból:

 

- Gyógyulni kezdett az ausztráliai Nagy-korallzátony.

- Meglepő felfedezés derült ki az antarktiszi óceánról, ami alapjaiban változtatja meg a tudományt.

- Megtalálták a Föld legöregebb gerinces állatát.

- Először figyeltek meg eszközhasználó madarakat a vadonban.

- Áttörést értek el a skizofrénia kutatásában.

- 20 éven belül választ kaphatunk arra, vannak-e földönkívüliek.

- Egy távoli neutroncsillag olyan lassan forog, hogy az ellentmond az eddigi ismereteknek.

- Tesztelték a hálót, amellyel begyűjtenék a szemetet az űrben.

- Több mint kétszeresére lehetne növelni a csapadék mennyiségét a Szaharában nagy kiterjedésű napelem- és szélfarmok kiépítésével.


Gyógyulni kezdett az ausztráliai Nagy-korallzátony–erről tudósít egy tudományos hírportál. Bár ez mindenképp pozitívumnak mondható, a zátony állapota összességében továbbra sem túl jó. A szakértők úgy gondolják, hogy a gyógyulás az enyhébb 2017-2018-as nyárnak köszönhető. A zátony jelentős részén fehéredés volt megfigyelhető2016-ban és 2017-ben a, mostani alacsonyabb hőmérséklet miatt azonban a korallok egy része képes regenerálódni.

http://www.ng.hu/Termeszet/2018/09/10/Gyogyulni-kezdett-a-Nagy-korallzatony

Meglepő felfedezés derült ki az antarktiszi óceánról, ami alapjaiban változtatja meg a tudományt.

A térségnek páratlan szerepe van a klímában, a friss kutatás pedig évek óta a legjelentősebb.

Az eddig véltnél jóval több szén-dioxidot bocsát ki az Antarktiszt övező tengeri jég körüli nyílt víz télen - mutatták ki a térségben elhelyezett 35 úszórobot segítségével amerikai kutatók.

https://femina.hu/terasz/jelentos-tudomanyos-felfedezes/

Megtalálták a Föld legöregebb gerinces állatát. Az atlanti térség sarkvidéki régiójában talált több mint 500 éves grönlandi cápa új életkor rekordot jelent a Föld gerinces élővilágában. A grönlandi cápákról eddig is ismert volt, hogy más gerinceshez képest rendkívül hosszú életperiódussal rendelkeznek, ám az egyik tudományos szaklapban most közzétett tanulmányban leírt példány minden bizonnyal a földi élővilág legidősebb ismert élő gerincese.

http://www.origo.hu/tudomany/20180919-az-513-evesre-becsult-gronlandi-capa-meg-joval-a-mohacsi-csata-elott-szulethetett.html?utm_source=fb&utm_medium=origo&utm_campaign=tudomany

Először figyeltek meg eszközhasználó madarakat a vadonban. Az egyik tudományos folyóiratban publikált tanulmány szerint a kizárólag Új-Zéland Déli-szigetén honos, smaragdzöld színű keapapagály-félérőlmár régóta úgy vélik a szakemberek, hogy a főemlősökéhez hasonló intelligenciával rendelkezik. A mostani tanulmányt készítő Matt Goodman pedig néhány évvel ezelőtt - akkor még egyetemistaként - arra lett figyelmes, hogy a Déli-szigeten magasodó Murchison hegyre kihelyezett hermelincsapdákat "megpiszkálták", és bár gyanította, hogy a hegyvidéki papagájok lehetnek az elkövetők, ennek bizonyítása nem volt egyszerű feladat...

Noha számos olyan intelligens madárfaj létezik, amely fogságban megtanul eszközöket használni, ez az első alkalom, hogy a vadonban sikerült dokumentálni ilyen viselkedést.

http://www.origo.hu/tudomany/20180918-eloszor-sikerult-eszkozhasznalatot-dokumentalni-vadon-elo-madaraknal.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Áttörést értek el a skizofrénia kutatásában ausztrál tudósok, akik felfedezték, hogy az agyban megnövekedett számú immunsejtek nagy szerepet játszhatnak a betegség kialakulásában. Az egyik orvosi szaklapban közzétett tanulmány eredményei jobb diagnózishoz és kezelésekhez vezethetnek, mivel a jelenlegi gyógymódok csak részben csillapítják a tüneteket, és gyakran járnak nem kívánt mellékhatásokkal. A kezelések új útjai nyílnak meg az eredmények alapján...

http://www.origo.hu/tudomany/20180914-attorest-ertek-el-a-skizofrenia-kutatasaban-ausztral-tudosok.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

20 éven belül választ kaphatunk arra, vannak-e földönkívüliek – ígéri az új NASA-jelentés. Még nagyobb távcsöveket kell építenie az amerikai űrhivatalnak – áll az amerikai tudományos akadémia friss jelentésében. A cél az esetleges földönkívüli életformák felkutatása. Hatalmas földi és űrbéli teleszkópok – erre kellene költenie a NASA-nak a Naprendszeren kívüli bolygókra szánt büdzsét – olvasható a bizottság jelentésében, amely az amerikai űrhivatal jövőbeli feladataival kapcsolatban fogalmaz meg prioritásokat.

https://hvg.hu/tudomany/20180907_nasa_feladatai_amerikai_tudomanyos_akademia_jelentese_urtavcso_nagy_teleszkopok_urkutatas_elet_a_foldon_kivul_foldonkivuliek

Egy távoli neutroncsillag olyan lassan forog, hogy az ellentmond az eddigi ismereteknek. A pulzárok a hivatalos definíció szerint olyan gyorsan forgó, erős mágneses térrel rendelkező neutroncsillagok, amelyek erőteljes rádióhullámokat bocsátanak ki. Az újonnan felfedezett pulzár, azonban egyáltalán nem ilyen – írja egy tudományos magazin.

http://www.origo.hu/tudomany/20180917-egy-tavoli-pulzar-olyan-lassan-forog-hogy-az-ellentmond-az-objektumrol-alkotott-ismereteknek.html?utm_source=fb&utm_medium=origotudomany&utm_campaign=tudomany

Tesztelték a hálót, amellyel begyűjtenék a szemetet az űrben. Sikeresen teszteltek egy űrszemetet összeszedő hálót a világűrben, a Föld felett több mint 300 kilométerre. A háló kipróbálása egy tesztsorozat része, amely különböző technológiákat mutat be a Föld körül keringő fémhulladékok begyűjtésére.

https://hvg.hu/tudomany/20180919_urszemetet_osszefogdoso_halot_teszteltek_removedebris

Több mint kétszeresére lehetne növelni a csapadék mennyiségét a Szaharában nagy kiterjedésű napelem- és szélfarmok kiépítésével – állítják a kutatók, akik egy szimulációs modell segítségével vizsgálták meg, hogy milyen hatása lenne, ha a Föld legnagyobb sivatagjának egészét beborítanák szélturbinákkal és napelemekkel.

https://hvg.hu/tudomany/20180917_szahara_sivatag_aszaly_csapadek_mennyiseg_novelese_napelem_szelturbina_szimulacio

 

Írta Garfy on szombat 22 szeptember 2018 - 19:02:14 |   |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 

 
 
Kapcsolat

E-mail: radio.nosztalgia@gmail.com vagy kapcsolat@nosztalgiaradio.eu
Tel.: +36-30/910-7003
Skype: nosztalgiakivansag
Artisjus:W/001422/2019
code39_001422_2019.jpg
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmények érdekében. A következő belépéshez a gyorsabb beérkezés és a bejelentkezés biztosíítása érdekében. A weboldalon a regisztrált felhasznállók adatait nem adjuk át halmadik személy részére. Kérjük a regisztráló felhasználóinkat, hogy a regisztráció során ne adjanak meg semmilyen adatot magukról.
 
 
 
 

Oldal létrehozási idő: 0.1041 másodperc, 0.0235 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 27. Memória használat: 2,012kb