Hír: Sztárportré 20. heti adása
(Kategória: Sztárportré)
Küldte: Garfy
vasárnap 13 május 2018 - 10:08:21


A beavatás:

ForgacsGabor1.jpgForgács Gábor: "Annak idején betettek egy Koós Express show-ba. Vittem a dalaimat, a gitáromat, de mondta Koós Jani, hogy ez kevés. Kellene valami kis vicces, vagy humoros dolog. Ekkor írtam egy jelenetet, amit addig soha nem csináltam - ott derült ki, hogy tudok jelenetet írni.

Tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy átálltam a humoros oldalra, mert ő belevitt engem ebbe.

ForgacsGabor2.jpgA jelenet arról szólt, hogy én nagyon hálás vagyok neki, hogy betett engem ebbe a műsorba, és hálából megtanítom őt jódlizni. Ő pedig nem akar megtanulni jódlizni egyáltalán, viszont ha egy kis készpénzt adnék, annak jobban örülne... Ebből sikerült csinálnunk egy olyan jelenetet, ami pazar siker volt. Onnantól beavatottja lettem a humornak, és az előadó-művészetnek."

A jódlitól a humorig: Forgács Gábor eredetileg jódli számokkal lett ismert. Önálló estjein, ha kérik, a mai napig előad jódli számokat is.

"A jódli eredetileg nem éneklési stílusnak készült, hanem kommunikációs eszköz volt, például a hegyek között így beszélgettek egymással. Megállapodtak abban, hogy melyik trilla mit jelent, és alkalmazták. Azután bekerült a népdal világba, mint éneklési stílus is."

A Sztárportréban Forgács Gábort hallhatják jódlizni!
A műsor Május 19.-n hallható.Ezen hír származási helye: Nosztalgia rádió
( http://nosztalgiaradio.eu/news.php?extend.59 )Oldal létrehozási idő: 0.0713 másodperc, 0.0140 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 16. Memória használat: 1,569kb